Yeni Renault Clio casus kameralar böyle yakalandı!

Yeni Renault Clio casus kameralar böyle yakalandı

Fransız otomotiv devi Renault, 1990’dan beri ürettiği sevilen hatchback modelini yeniledi. Yenilenen Renault Clio, beşinci nesil varyantı ile 2019 yılınında piyasada yerini alacak. Son dönem B segmenti hatchback modeller için oldukça yoğun geçiyor. Yeni Clio için piyasada hali hazırda Ford Fiesta, Volkswagen Polo ve Citroen C3 gibi güçlü rakipler mevcut. Ancak Fransız üreticisi bunun farkında ve yeni Clio ilk defa hafif melez bir elektrikli motor olan plug-in hibrid ile gelecek. Ayrıca araç yarı otonom sürüş destek sistemleri donatılacak.

Yeni Renault Clio, mevcut modelde Nissan Micra ile paylaştığı mevcut CMF-B platformunun güncellenmiş bir varyantını kullanacak.

Fransız üretici Renault, yeni Clio için; 0.9 litrelik üç silindirli turbo benzinli ve 1.3 litrelik turboşarjlı benzinli motorlar sunacak. Ayrıca ilk kez içten yanmalı motora ek 48V elektrik motordan oluşan plug-in hibrid güç aktarma organı da motor yelpazesinde yerini alacak. Bunun amacı ise yakıt tüketimini ve CO2 emisyon değerlerini azaltmak. Bunun yanı sıra yeni model için herhangi bir dizel motor seçeneğinin motor yelpazesinde yerini alıp almayacağı belli değil. Ancak dizel modellerin yüksek fiyatları ve başta AB ve Avrupa hükümetlerin dizel modellere karşı olan tutumu düşünülürse Renault bu model için dCi motor sunmayacaktır.

Renault CEO’su Carlos Ghosn, yakın zamanda yaptığı açıklamada 2022 yılına kadar, sekizi tam elektrikli on ikisi hibrid olmak üzere toplamda 20 yeni otomobili piyasa çıkarma sözü verdi. Ayrıca 15 yeni model ise otonom sürüş teknolojileri ile donatılacak.

Fransız üretici elektrifikasyon ve otonom sürüş teknolojileri için son dönemde 18 milyar dolardan fazla yatırım gerçekleştirdi.

Dieter Zetsche Mercedes-Benz müşterileri dizel modelleri tercih ediyor