Yeni Renault Captur için plug-in hybrid motor seçeneği!

Renault Captur

Fransız otomotiv devi Renault, Avrupa’nın en çok sevilen kompakt crossover SUV modelini yeniledi. Yenilenen Renault Captur 2020 model yılı ile çok yakında yola çıkacak, hem de bir plug-in hybrid versiyonla birlikte.

Fransız otomobil üreticisi Renault, tüm Avrupa’da merakla beklenen ikinci nesil Captur’un 2020 model yılında plug-in hybrid versiyonu ile geleceğini doğruladı. Markanın e-Tech hibrid teknolojisini kullanacağı söylenen yeni Renault Captur‘un plug-in hybrid versiyonu için bazı teknik detaylar açıklandı.

Renault Captur plug-in hybrid versiyonu ile 28 mil tam elektrikli sürüş sunacak!

Yeni Captur, markanın e-Tech sistem destekli 1.6 litrelik dört silindirli benzinli motoruna ek olarak iki elektrik motoru kullanacak. Her iki elektrik motoru da 9.8 kWh lityum-iyon pillerle beslenecek. Bu da ona 65 km‘lik saf elektrikli sürüş menzil kazandıracak. Maksimum 3.6 kW‘lık şarj hızında şarj edilebilen bu son derece verimli PHEV yaklaşık 2.5-3 saat gibi bir sürede tam şarj olacak. Yani sürücüler aracın pilini her akşam tamamıyla şarj ederse yeni Renault Captur ile bir hafta benzin istasyonuna uğramadan şehir içinde vakit geçirebilecek.

Fransız otomotiv devinden sürpriz açıklama! Renault Clio IV üretimi devam edecek!

Bununla birlikte Fransız kompakt crossover SUV‘u saf elektrikli sürüş modunda 83 mil yani 45 km/s hızlara kadar çıkabilecek Bu yeteneği ile yakıt kullanımını asgariye indiren yeni Captur; İstanbul gibi kalabalık metropollerde -zira İstanbul’da iş giriş çıkış saatlerinde 45/s hızı aşabilmek uzunca bir süre mümkün olmuyor- sürücülere ciddi anlamda yakıt tasarrufu sağlayacak.

Renault Captur