2018’in ilk yarısında Avrupa’da en çok satılan 10 otomobil!

otomobil

Yılın ilk yarısını geride bıraktık. Yılın üçüncü çeyreğinde ise hızla ilerliyoruz. Otomobil devleri için oldukça yoğun geçen 2018’in ilk altı ayında yüzyılın en iyi yarım yıllık satış rakamları elde edildi. İşte detaylar.

Otomotiv endüstrisinin kalbinin attığı yere yani Avrupa’daki satışlara bir göz atalım. Avrupa’da yılın ilk yarısında en çok satan modellere baktığımızda Alman ve Fransız modellerin hakim olduğu bir top 10 listesi ile karşılaşıyoruz. İlk sırada her zaman olduğu gibi Alman otomotiv devi 257,550 adetle Volkswagen’in amiral gemisi modeli VW Golf’ü görüyoruz. Hiç şaşırmadık. Çünkü geçtiğimiz yılın aynı döneminde de Volkswagen Golf zirvede yer alıyordu.

Öte yandan markanın kompakt hatchback modeli Volkswagen Polo ise ikinci sırayı segmentteki rakibi Renault Clio’ya kaptırmış. Fransız Renault Clio, 185,234 adetlik satış rakamı ile Polo’yu açık ara geride bırakmış ve zirvenin yeni ortağı haline gelmiş.

Avrupa’daki Crossover SUV satışları patladı!

Listede son dönemde Avrupa’da yükselişe geçen crossover / SUV segmentinden üç farklı modelin bulunması ise dikkat çekici. Son dönemde revaçta olan bu segmenteki modellerden üçünün ilk 10’a girmesi oldukça büyük bir başarı. Neyse, lafı fazla uzatmadan sizi Avrupa’da en çok satılan 10 otomobil ile baş başa bırakalım.

İşte 2018’in ilk yarısında Avrupa’da en çok satılan 10 otomobil!