Yeni Nintendo konsolu 2024 yılında çıkacak!

Nintendo Switch 11.0.0

Konsol sektörünün köklü isimlerinden biri olan Nintendo, yeni nesil konsolu üzerinde çalışmalara devam ediyor. Eğer sızdırılan bilgiler doğruysa Japon konsol devi yeni nesil konsolunu 2024 yılında satışa sunacak. İşte tüm detaylar.

Yeni Nintendo konsolu 2024 yılında çıkacak! Bilindiği üzere Nintendo şimdiki nesildeki konsolu Switch’i 2017 yılında tanıtmıştı. Nintendo Switch hibrit yapısıyla oyun severlerin dikkatini üzerine çekmeyi başarmış ve kısa sürede önemli satış rakamlarına ulaşmıştı.

switch oled

Uzun bir süredir Nintendo’nun yeni bir Switch versiyonu üzerinde çalıştığı iddia ediliyordu. Nitekim bu iddialar bir kez daha gündeme taşındı. Yeni söylentilere göre Nintendo yeni bir OLED panel üzerinde çalışıyor. Japon konsol devinin bu çalışmayı Samsung ile birlikte yürüttüğü ve yeni konsol modelinde OLED panel kullanmak istediği iddia ediliyor.

Bilindiği üzere hali hazırda satışta olan Switch modellerinde IPS LCD ve OLED ekran bulunuyor. Peki yeni OLED ekran oyun severlere ne gibi bir avantaj sunacak?

Doom Eternal Nintendo Switch incelemesi 3

Yeni Nintendo konsolu 2024 yılında çıkacak!

Teknolojiyi az çok yakından takip edenlerin de bildiği üzere OLED ekranlar, IPS LCD panellere oranla çok daha az güç tüketiyor. Bu da yeni OLED ekranla gelecek olan Nintendo modelinin daha uzun bir pil ömrüne sahip olacağını bizlere gösteriyor.

Nintendo, küresel çip sıkıntısı nedeniyle Switch satışlarından umudu kesti

Ayrıca yeni Switch modeli ile birlikte 4K desteğinin de geleceği söylenmekte. Elbette buradaki 4K desteğinin yalnızca TV’ler için geçerli olduğunu hatırlatmamız gerekiyor. Yani Switch’i TV’ye bağlamadığınız zaman alacağınız çözünürlük yine 720p olacak.

Nintendo’nun OLED ekrana sahip yeni konsol modelini 2024 yılında satışa sunması bekleniyor.

God of War: Ragnarok Sony’nin en hızlı satan oyunu oldu