Bitcoin piyasası oldukça sınırlı bir hacme sahip!

Bitcoin boğa koşusu BTC

Şu sıralar kripto paraların zor bir dönemden geçtiğini biliyoruz. Buna rağmen soğuk cüzdanlarda yer alan Bitcoin’ler hala borsalara girmiş değil. Üstelik son verilere göre soğuk cüzdanlardaki kripto para miktarları da önemli oranda artıyor. İşte detaylar.

Bitcoin piyasası oldukça sınırlı bir hacme sahip! Şu anda Bitcoin’in çok düşük olduğunu düşünebilirsiniz. Lakin Bitcoin balinaları böyle düşünmüyorlar. Hatta sahip oldukları Bitcoin’in çok büyük bir bölümünü borsalarda değil direkt olarak soğuk cüzdanlarda saklıyorlar.

Bitcoin boğa koşusu

Kripto paralara olan ilgi, tüm dünyada her geçen gün daha da artıyor. En yaygın kullanılan kripto paraların başında ise şüphesiz Bitcoin geliyor. Özellikle 2022’in ilk aylarından bu yana kaydettiği düşüşle gözleri üzerine çeken Bitcoin, toplam piyasa hacmini hayli daralttı. Bu düşüş seyrinin altında ise likiditeyi azaltan ciddi bir yastık altı etkisi olduğuna işaret ediliyor.

Bitcoin boğa koşusu

Glassnode tarafından yapılan piyasa analizlerine göre, dolaşımdaki 18,7 milyon BTC’nin yüzde 78’inin erişilebilir olmadığı görülüyor. Buna göre toplamda 14,5 milyon BTC yastık altında dururken, yalnızca 4,2 milyon bitcoin işlem görüyor.

Büyük Bitcoin transferi

Bitcoin piyasası oldukça sınırlı bir hacme sahip!

Analistler, kurumsal yatırımcıların aynı hızda BTC satın almayı sürdürmesi halinde daha fazla arz darlığı yaşanabileceğini öngörüyor. İlk olarak BTC, dolaşımda olan sınırlı bir arza sahip ve bu bakımdan altının değer saklama aracı olmasını taklit ediyor. Dahası, Bitcoin arzını madencilik yoluyla artırmanın herhangi bir yolu bulunmuyor. Büyük kurumsal yatırımcılar ise yüklü miktarda BTC satın alıp soğuk cüzdanlara taşıyarak dolaşımda olan arzı daha da azaltıyor.

WhatsApp ücreti ne kadar olacak? İşte yanıtı