Yeni Nintendo konsolu 2025’te çıkabilir

Nintendo satışları geçen yılki karantinalar sebebiyle darbe aldı

6 yıldır Switch ile yoluna devam eden Nintendo, yeni nesil konsolunu ne zaman satışa sunacak? Son dedikodulara bakılırsa yeni Nintendo konsolu için daha 2 sene var. İşte konu ile ilgili tüm detaylar.

Yeni Nintendo konsolu 2025’te çıkabilir. Bilindiği üzere Nintendo şimdiki nesildeki konsolu Switch’i 2017 yılında tanıtmıştı. Nintendo Switch hibrit yapısıyla oyun severlerin dikkatini üzerine çekmeyi başarmış ve kısa sürede önemli satış rakamlarına ulaşmıştı.

Uzun bir süredir Nintendo’nun yeni bir Switch versiyonu üzerinde çalıştığı iddia ediliyordu. Nitekim bu iddialar bir kez daha gündeme taşındı. Yeni söylentilere göre Nintendo yeni bir Switch modeli üzerinde çalışıyor. Japon konsol devinin bu çalışmayı Qualcomm ile birlikte yürüttüğü ve yeni Switch modelinde OLED panel kullanmak istediği iddia ediliyor.

nintendo japan

Bilindiği üzere hali hazırda satışta olan Switch modellerinde IPS LCD ve OLED ekran bulunuyor. Peki OLED ekran oyun severlere ne gibi bir avantaj sunacak?

Doom Eternal Nintendo Switch incelemesi 3

Yeni Nintendo konsolu 2025’te çıkabilir

Teknolojiyi az çok yakından takip edenlerin de bildiği üzere OLED ekranlar, IPS LCD panellere oranla çok daha az güç tüketiyor. Bu da OLED ekranla gelecek olan yeni Nintendo konsolunun daha uzun bir pil ömrüne sahip olacağını bizlere gösteriyor.

Nintendo, Rusya'da dijital satışları askıya aldı

Ayrıca yeni konsol modeli ile birlikte 8K desteğinin de geleceği söylenmekte. Elbette buradaki 8K desteğinin yalnızca TV’ler için geçerli olduğunu hatırlatmamız gerekiyor. Yani Switch’i TV’ye bağlamadığınız zaman alacağınız çözünürlük yine 1080p olacak.

Nintendo’nun OLED ekrana sahip konsol modelini 2025 içerisinde satışa sunması bekleniyor.

Jack Ma, kurucusu olduğu Alibaba ile bağlarını kesiyor