Nintendo Switch üretimi 2’ye katlanıyor!

nintendo switch 5

Nintendo bu ayın başında satışa sunduğu yeni konsolu Switch’in üretimini 2 katına çıkarmaya hazırlanıyor. İşte Nintendo Switch satışlarıyla ilgili bilgiler.

Konsol dünyasının önde gelen isimlerinden biri olan Nintendo, Wii U ile büyük bir hayal kırıklığı yaratmıştı. Bu hatasını telafi etmek için kolları sıvayan Japon teknoloji devi geçtiğimiz günlerde yeni konsolu Switch’i satışa sunmuştu. Nintendo Switch, yapısı itibari ile kullanıcılar tarafından çok sevilmiş ve değim yerindeyse peynir ekmek gibi satmaya başlamıştı. Daha satışa sunulmadan ön sipariş sürecinde stokları tükenen cihazın, üretim hızının iki katına çıkarılmasına karar verildi.

Nintendo’nun hedefi bu mali yıldan itibaren 8 milyon Switch üretmekti. Fakat tüketiciden gelen talebi göz önüne alan firma bu rakamı iki katına yani 16 milyona çıkardı.

Nintendo, yeni konsolu Swtich’in satış rakamlarını henüz açıklamış değil. Fakat cihazın İngiltere’de ilk hafta sonunda 80.000, Japonya’da ilk üç gününde 330.000, Amerika’da ise ilk iki günde Wii ve Wii U’dan daha fazla sattığı rapor edilmişti. Sadece bu rakamlar bile Nintendo Switch’in satış konusunda ne derece başarılı olduğunu ortaya koyuyor.

Nintendo tarafından daha önce yapılan bir açıklamada yeni mali yılda 2 milyondan fazla Switch satımının hedeflendiği belirtilmişti. Fakat ortaya çıkan raporlara ve satış analizlerine göre Nintendo bu hedefi çok rahat bir şekilde geçecek. Genel tahmin belirtilen süre içerisinde 2.5 milyonun üzerine Nintendo Switch’in satılacağı yönünde. Switch önümüzdeki günlerde daha çok pazarda boy gösterecek. Bununla birlikte cihazın satış rakamlarının da hızlı bir şekilde artması bekleniyor.