Nintendo Switch, Wii kadar satabilir mi?

nintendo switch console 4923

Nintendo’nun geçtiğimiz ay satışa sunduğu yeni konsolu Nintendo Switch beklentilerin üzerinde bir grafik çiziyor. İşte konu hakkındaki detaylar.

Mali yılın sona ermesiyle birlikte Nintendo bazı finansal rakamları takipçileriyle paylaştı. Konu hakkında kısa bir açıklama yapan Nintendo’nun yetkili ismi Tatsumi Kimishima, Switch’in başarısından bahsetti.

Kimishima, Switch’in henüz bir aydır satışta olduğunu ve bu bir aylık süreç içerisinde son derece başarılı bir grafik çizdiğini dile getirdi. Nintendo’nun yetkili ismi, firma olarak beklentilerinin ilk ay sonunda 2 milyon Switch satılması yönünde olduğunu, fakat 2.7 milyondan fazla Switch’in satıldığını dile getirdi.

Japonya’da Nisan ayında başlayan ve 31 Mart’ta sona erecek olan yeni mali yıl hakkında da açıklamalarda bulunan Kimishima şunları söyledi;

“Bu mali yılda 10 milyon Switch sevkiyatı yapmayı planlıyoruz. Bu öyle rastgele söylenmiş bir sayı değil. Bunu kullanıcılardan aldığımız müthiş geri dönüşe dayandırarak dile getiriyoruz. Switch, Amerika’da en çok talep gören Nintendo konsolu oldu. Dünyanın bazı bölgelerinde hala stok sıkıntısı mevcut. Yani Switch’e olan talep hala çok fazla. İnanıyorum ki Super Mario Odyssey, Splatoon 2 ve ARMS gibi oyunların çıkmasıyla birlikte bu ilgi daha da artacaktır. Eğer herşey planlandığı gibi giderse, Switch, Wii kadar satabilir”

Açıkçası Nintendo Switch gerçekten iyi bir başlangıç yaptı. Şimdiye kadar konsol ile ilgili öyle büyük bir sorun da yaşanmış değil. Muhtemelen Switch, yeni yılda da Nintendo’yu üzmeyecektir.