ARM tabanlı MacBook için düğmeye basıldı!

ARM tabanlı MacBook

Apple’ın ARM tabanlı MacBook modeli için çalışmalara başladığı ve çok yakında bu modeli tanıtacağı iddia ediliyor. Peki, bu model neler sunacak?

Apple, 2020 yılında MacBook’ta izlediği politikayı değiştireceğinin sinyallerini geçtiğimiz haftalarda yayınlanan macOS beta sürümü ile vermişti. Uzun zamandır Intel işlemcilere yer veren Apple’ın AMD’nin yükselişinden sonra AMD tabanlı MacBook’lar da üreteceği ortaya çıkmıştı. Bugün ise ARM tabanlı MacBook modelleri hakkında ilk sızıntılar geldi.

Apple analisti Ming-Chi Kuo firmanın ARM tabanlı MacBook’lar üzerinde çalıştığını açıkladı. Ancak analist bunun meyvelerinin kısa süre içerisinde toplanmayacağını bu modellerin 2021 yılına sarkacağını belirtiyor.

Geçtiğimiz yıllarda fansız çalışan MacBook üreten Apple, maalesef ki umduğunu pek bulamamıştı. 1-2 saatlik video izlemeden sonra ısınan ve tarayıcıları koruma moduna alan bu modellerin ardından ARM işlemcili modellerin nasıl olacağı merak ediliyor.

iPhone 9 kanlı canlı görüntülendi! Peki, bu gerçek olabilir mi?

Apple’ın ARM’a yönelmesindeki sebep küresel pazardaki daralma olarak gösterilebilir. Çünkü bilgisayar pazarı günden güne daralma yaşıyor. Teknolojinin gelişmesi ile fiyatların da artması, kullanıcıları yeni model almaya yöneltmiyor. Bu yüzden daha uygun fiyatlı ama normal işlemcilere göre bir iki gömlek daha az performans sergileyen ARM işlemcilere geçiş yapmak oldukça mantıklı olacak.

ARM tabanlı MacBook

Cupertinolu firmanın iPad Pro modelleri ile dizüstü pazarına rakip olduğu da biliniyor. Apple, hem iPad Pro hem de ARM işlemcili MacBook’ları aynı anda nasıl pazarlayacak ve nasıl satacak bilinmiyor. Bakalım Apple, 2020 ve 2021 yılında satış konusunda nasıl bir politika izleyecek?