Microsoft oyun turnuvasında çip mağduru oldu: Kriz derinleşiyor

1628371031 Xbox Microsoft is testing a new night mode in the 1024x576 1

Microsoft oyun turnuvasında çip krizini iliklerine kadar hissetti. Yaşanan bu kriz oyunculara zor anlar yaşattı. Hadi gelin merak edilen bütün ayrıntılara birlikte bakalım.

Dünyanın en büyük teknoloji devleri içerisinde yer alan Microsoft oyun turnuvasında çip mağduriyeti ile karşı karşıya kaldı. Açıkçası kimse bu kadar büyük bir sorun yaşanmasını beklemiyordu. Aslına bakacak olursak oyuncuların oyun konsolu bulmakta zorlandığını biliyoruz. Fakat Microsoft bile bunda zorluk çekiyorsa artık işler çığırından çıkmıştır.

ABD Kuzey Carolina eyaletinde yapılan bir oyun turnuvasında ilginç anlar yaşandı. Oyuncular Xbox oyun konsolu bulamadı. Kulağa çok tuhaf gelebilir ancak Microsoft kendi oyuncularına bu oyun konsolunu sağlamakta zorluk çekti. Oyunculara konsollar yetmeyince çip krizinin ne kadar derin olduğu bir kere daha görülmüş oldu.

Microsoft oyun turnuvasında zor anlar yaşadı

ABD’li teknoloji devi Microsoft Xbox oyun konsollarını geliştirerek bu sektörde önemli bir yer edinmeye çalışıyor. Aynı şekilde çeşitli oyun turnuvaları düzenleyerek bu alandaki gücünü göstermeye çalışıyor. Bugüne kadar başarılı olsa bile yaşanan son gelişmeler durumun ne kadar vahim olduğunu gösterdi.

Microsoft oyun turnuvasında

Xbox Series X geliştirme kitleri normal şartlarda geliştiricilerin oyun tasarlaması için yapılmıştı. Fakat ilk defa Microsoft bunu turnuvada kullanmak zorunda kaldı. Geliştiriciler için tasarlanan bu oyun konsolu oyuncular tarafından kullanıldı. Standart Xbox oyun konsolları ile çok fazla bir farkı olmamakla birlikte ekranda ek görüntüler yer alıyor. Yani oyundan ziyade oyunun kodları bile ekranda görünüyor.

Microsoft Teams, bire bir aramalar için uçtan uca şifreleme ekledi

Microsoft 2022 yılında da yine çip krizi yaşanmaya devam edeceğini düşünüyor. Xbox yöneticisi Phil Spencer bu konuda tedirgin. Peki siz yaşanan tüm bu gelişmeler hakkında ne düşünüyorsunuz? Konuyla ilgili fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.