Yeni Mafia oyunu duyuruldu

yeni Mafia oyunu

Bir süredir gündemde olan yeni Mafia oyunu, bugün Hangar 13 stüdyosu tarafından resmen duyuruldu.

2002 yılında çıkan ilk oyunuyla kendi döneminin en iyileri arasına adını yazdıran ve bugün bile geri dönüp oynamak için en iyi modern klasiklerden biri olan Mafia, devam oyunlarıyla o kadar büyük bir etki yaratamadı belki ama oyun dünyasının en başarılı serileri arasına girmeyi başardı. Bu başarı da yeni oyunları beraberinde getirdi. Son olarak 2020 yılında, ilk oyunun yeniden yapımı olan Mafia: Definitive Edition ile oyun severlerin karşısına çıkan seriye yeni bir oyun daha eklenecek.

Mafia hayranlarını sevindirecek bu haber, bugün, yani ilk Mafia oyununun 20. yaş gününde Hangar 13 stüdyosu tarafından duyuruldu.

Mafia Definitive Edition

Hangar 13 stüdyosunun yöneticisi olan Roman Hladik, “Tamamen yeni bir Mafia projesi üzerinde çalıştığımızı duyurmaktan mutluluk duyuyorum.” ifadelerini kullanarak bir süredir gündemde olan yeni Mafia oyununu resmen duyurmuş oldu. Ayrıca Hladik’in “tamamen yeni” ifadesini kullanması da bunun bir yeniden yapım olmayacağını, yepyeni bir oyun olacağını gösterdi.

Hangar 13 bugün oyunu resmi olarak duyurmuş olsa da yeni Mafia oyununu oynamak için en az birkaç yıl beklememiz gerekecek gibi görünüyor. Çünkü oyun hakkında herhangi bir detay vermekten kaçınan Roman Hladik, oyunun çıkışına daha birkaç yıl olduğunu söyledi.

Hangar 13 yeni oyun hakkında herhangi bir detay paylaşmamış olsa da bu yılın başında çıkan söylentiler sayesinde oyunun nasıl olabileceğine dair bir fikrimiz var. Bu yılın başında Kotaku tarafından paylaşılan bilgilere göre Hangar 13, Nero kod adını taşıyan ve Mafia üçlemesinin öncesinde geçen yeni bir oyun hazırlıyor. Bunu da Unreal Engine 5 oyun motorunu kullanarak yapıyor.

Samsung Galaxy S22 sahiplerine müjdeli haber