Yeni kripto saadet zinciri birçok kişiyi dolandırdı: Bu defa zarar büyük

Bu 3 altcoin kripto

Yeni kripto saadet zinciri Türkiye’deki birçok kişiyi dolandırdı. Ortaya çıkan detaylara göre 200 binden fazla kişi çok ciddi bir para kaybı yaşadı. Hadi gelin konuyla ilgili merak edilen tüm detaylara birlikte bakalım.

Kripto paralar her geçen gün popülerliğini artırıyor. Kısa yoldan zengin olmak isteyenler Blockchain teknolojisinin bilmeden bu işe girmeye çalışıyor. İşin daha kötü tarafı ise bazıları bu teknoloji vaadi ile insanları kandırıyor. Smart trade coin isimli bir oluşum bunun son dalgalarından birisi.

Gelen detaylara göre kripto para aracılığıyla kandırılan birçok kişi yaklaşık olarak 100 milyon dolar kaybetti. Bu saadet zincirinin kuran kişilerin yüzde 30 seviyelerinde kar vaadinde bulunması onları kandırmaya yetti.

Yeni kripto saadet zinciri içerisinde aynı isimler var

Ortaya çıkan iddialara göre bu saadet zinciri 100 dolar ile 1000 dolar arasında değişen fiyatlarda otomatik işlem yapıyordu. Bu işlemler bot aracılığıyla gerçekleştiriliyordu. Kripto para botu satan dolandırıcılar yaklaşık olarak yüzde 30 seviyesinde kesin kar alınabileceğini söyledi.

Yeni kripto saadet zinciri

Bu botu satın alan birçok kişi zengin olacağını düşündü. Ancak ellerine geçen koca bir sıfır oldu. Hatta işin çok ilginç bir tarafı daha var. Dolandırılan kişilerden bir tanesi Ramazan Oruç isminde bir vatandaş. Bu kişi çeşitli saadet zinciri olaylarında yine dolandırılmıştı. Kısacası neredeyse her saadet zincirinde bir şekilde dolandırılıyor.

Ethereum madenciliği bitiyor! İşte tarih!

Bazıları buraya 2 milyon TL bile kaptırdı. Ayrıca gurbetçi vatandaşlar yine hedef listesinde yer alıyor. Dolandırıcıların ele geçirdikleri paralar ile Marshall adalarına yerleştiği ifade ediliyor. Bu oluşum sadece Türkiye’de değil dünyanın birçok ülkesinde ciddi bir dolandırıcılık faaliyeti yürüttü. Peki sizce neden ülkemizdeki vatandaşlar her seferinde saadet zincirleri üzerinden dolandırılıyor?