iPhone SE 4 bu sene çıkacak mı? Son durum nedir?

123 31

3. nesil iPhone SE geçtiğimiz sene piyasaya sürüldü. Bu yıl içinde yeni bir SE modelinin gelip gelmeyeceği merak ediliyor. Analist Ming-Chi Kuo yeni iPhone SE için öngörüde bulunmuştu, ancak Kuo’nun söylemleri dışında elde tutulacak başka bilgi yoktu. Fakat kısa süre önce iPhone SE 4 için taze bir rapor ortaya çıktı. Raporda yazılanlar yeni SE’yi bekleyenleri üzecek türden.

Apple kahini lakaplı Ming-Chi Kuo geçtiğimiz ay başında yeni iPhone SE‘nin bu sene veya 2024’te çıkmayacağını, Apple’ın SE serisini iptal ettiğini vurgulamıştı. Hatta Kuo, Apple’ın kendi geliştirdiği 5G çipini bile yeni SE modelinde kullanmayı planladığını, iptal durumu nedeniyle 5G çipinin de şimdilik ertelendiğini ileri sürmüştü.

iphone se

Çinli tedarik zinciri kaynaklarına dayandırılan yeni bir rapor, Kuo’nun söylediklerini belirli kısımda doğruluyor. Ancak bir yerde Kuo’nun söyledikleriyle ayrılıyor. Kaynağın iddiasına göre Apple, SE 4 prototipi geliştirmiş ve bu sene yeni modeli çıkarmak istiyormuş, ancak artan maliyetler nedeniyle SE serisini şimdilik askıya almış. Raporda, SE serisinin tamamen iptal edilmediği, şimdilik belirsiz bir süreliğine ertelendiği yazıyor. Eğer bu son iddia gerçekse iSE 4’ü belki gelecek sene veya sonraki zamanda görebiliriz.

Google Chrome kullanıcıları dikkat! Yeni güncellemeyle birlikte köklü değişiklikler olacak