Yeni iPhone modelleri hakkında şok iddia!

yeni iphone

Apple’ın iPhone 8 için yeterli talep oluşması için iPhone 7s ve iPhone 7s Plus modellerini satışa sunmaktan vazgeçtiği iddia edildi! İşte detaylar.

Bilindiği üzere Apple, bu sene iPhone’un 10. yılına özel yeni iPhone modeli satışa sunacak. iPhone 8 olarak adlandırılması beklenen bu yeni modelin bazı premium özelliklerle geleceği sızdırılan bilgilerle su yüzüne çıkmış durumda. Dolayısıyla bu premium özelliklerden ötürü telefonun fiyatı da normalin biraz üzerinde olacaktır.

Apple’ın iPhone 8 fiyatının yüksek olmasından ötürü, düşük bütçeli kullanıcılar için iPhone 7s ve 7s Plus modellerini de yeni iPhone modeliyle eş zamanlı olarak tanıtması bekleniyordu. Zaten şimdiye kadar çıkan tüm haberlerde de iPhone 7s ve 7s Plus’ın varlığından kesin bir dille bahsediliyordu.

Fakat geçtiğimiz gün ortaya çıkan yeni bir rapor durumun pek de beklenildiği gibi olmayacağını ortaya koydu. İddialara göre Foxconn hali hazırda Apple için 2 modelin seri üretimini üstlenmiş durumda. Yani basit bir ifadeyle şu an 3. bir model daha üretilmiyor.

Bu durumu değerlendiren Çinli MicGadget isimli web sitesi, Apple’ın iPhone 7s ve 7s Plus’ı satışa sunmayacağını iddia etti.

Web sitesinin Foxconn içerisinden aldığını iddia ettiği bilgilere göre Apple, iPhone 8 ve iPhone 8 Plus modellerini eş zamanlı olarak satışa sunacak. Dolayısıyla iPhone 7s ya da 7s Plus gibi bir modelin üretimi söz konusu olmayacak.

Tabi ki bu bilgilerin ne derece doğru olduğu henüz bilinmiyor. Apple gerçekten “s” serisini rafa kaldırıp yoluna “8” serisiyle mi devam eder o da şu anda netlik kazanmış değil.