iPhone 8, 2018’e mi ertelenecek?

iphone 8 2

Apple’ın iPhone 8 konusunda yaşadığı sıkıntılar, bu cihazın ertelenebileceği görüşünü kuvvetlendiriyor. İşte konu hakkındaki detaylar.

Apple bu sene 3 yeni iPhone modeliyle kullanıcıların karşısına çıkacak. Bu modellerden ikisinin iPhone 7s ve iPhone 7s Plus olması beklenirken, 3.’sü ise yeni jenerasyon iPhone modellerinin ilki olacak. Şimdilik iPhone 8 ismi ile lanse edilen bu model, pek çok açıdan tamamen yenilenmiş bir tasarım anlayışıyla kullanıcılara sunulacak.

Ön tarafı uçtan uca kaplayan OLED ekran, 3D tarayıcı, ekran altına yerleştirilmiş parmak izi okuyucusu ve daha birçok premium özellik. Peki Apple gerçekten bu kadar devrimsel yeniliği 1 senelik geliştirme sürecinin içerisine sığdırabilecek mi?

Açıkçası bu soruya yanıt veren analistlerin birçoğu olumsuz görüşler bildiriyor. Zira genel kanı iPhone 8’in diğer iPhone modelleriyle eş zamanlı olarak çıkamayacağı yönünde. Çünkü iPhone 7s ve 7s Plus’ta herhangi bir kasa güncellemesi olmayacak. Muhtemelen sadece işlemci üzerinde bir yükseltme söz konusu olacak. Dolayısıyla neresinden bakarsanız bakın iPhone 7s ya da 7s Plus’ı satışa sunmak, iPhone 8’i satışa sunmaktan çok daha basit ve ucuz.

Deutsche Bank KGI konu ile ilgili yaptığı bir açıklamada, iPhone 8’in güncel şartlardan ötürü 2018’e sarkabileceğini belirtti. Zaten başka analiz firmaları da iPhone 8’de bir gecikme yaşanacağını belirtmişlerdi. Fakat daha önce kimse 2018 tarihini telaffuz etmemişti.

Şu da bir gerçek ki, Apple henüz karşılaştığı sorunların üstesinden gelebilmiş değil. iPhone 8 belki de en çok satan iPhone modeli olacak. Fakat geliştirme aşamasının hayli sancılı geçtiği de inkar edilemez bir gerçek.