iPhone 7S İsmi İptal Olmuş Olabilir

iphone 8 prototype dummy mkbhd hands on video

Apple’ın birkaç gün sonra tanıtacağı 3 modelinde isim değişikliği iddiaları geldi. iPhone 7S yerine 8, 8 yerine Edition ismi kullanılabilir.

iPhone’un Tanıtımına 10 gün kala isimlendirmede kritik bir değişiklik olmuş olabilir. Yeni iddialara göre paketlerin üzerinde tahmin edilenden farklı bir isimlendirme var. Bildiğiniz gibi bugüne kadar modellerin iPhone 7S, 7S Plus ve 8 olarak adlandırılacağını tahmin ediyorduk. 7S ve Plus modelleri, standart gidişatı sürdürürken iPhone 8, 10. yıla özel tasarlanmış OLED ekranlı bir model olacaktı. Yeni iddialar tüm durumları alt üst etti.

Söylentilere göre modeller iPhone 8, 8 Plus ve iPhone Edition olarak isimlendirilecek. Yani 7S ismi atlanmış olacak. iPhone 8 ve 8 Plus beklediğimiz 7S ve Plus modellerinin yerine geçecek. Özel tasarlananın ismi ise Edition olacak. Böylece bu özel cihaz ana seriye ismen katılmamış olacak.

Beklenen telefon iPhone 8 veya Edition, diğer ikiliden farklı olarak çerçevesiz tasarıma, Touch ID yerine 3D yüz tanıma sistemine, OLED ekrana ve epey büyük bir pile sahip olacak. En azından şimdilik iddialar bu yönde. Kablosuz şarjın ilk kez deneneceği özel model, Apple’ın A11 işlemcisinden güç alacak. Ayrıca Amerikalı şirket bu telefonda agresif bir fiyatlandırma sunacak. 1000 ila 1400 dolar arasında olarak Note 8‘den bile pahalı olması beklenen iPhone Editon’ı, Apple’ın gövde gösterisi telefonu olarak görmek de mümkün.

Biz yine de tüm bunların bir iddia olduğunu ve güçlü kaynaklara dayanmadığını söyleyelim. Resmi lansmana az kaldığı için merak ettiğimiz soruların cevaplarını almamız uzun sürmeyecek.