iPhone 11, SE ve XR’ın kutu içeriğinde de şarj adaptörü kaldırıldı!

şarj

Apple, doğayı koruyup kasasını doldurmak adına iPhone 11, SE ve XR’ın kutu içeriğinde de şarj adaptörü ve Lightning kulaklığı kaldırdı.

Cupertinolu Apple, iPhone 12 modelleri ile birlikte kutu içeriğinden şarj adaptörü ve Lightning kulaklıkları çıkaracağını açıklamıştı. Bunu doğayı korumak için yaptığını söyleyen Apple konuyla ilgili bir de açıklamada bulundu.

Apple; “iPhone ailesinin tamamında, genellikle kullanılmayan güç adaptörünü ve EarPods’u kutu içeriğinden çıkarıyoruz. Yerine, çoğu kişinin ihtiyaç duyduğu USB-C – Lightning hızlı şarj kablosunu koyuyoruz. Böylece ambalajlar küçülüyor. Üstelik gönderim başına düşen kutu sayısının artmasıyla birlikte toplam gönderim sayısı da azalmış oluyor. Ayrıca üretim alanındaki iş ortaklarımızın da yenilenebilir enerjiye  geçiş yapmalarını sağlıyoruz. Tüm bunlar sayesinde karbon emisyonlarını yılda 2 milyon metrik tondan fazla azaltmış oluyoruz.” ifadelerini kullandı.

iPhone 12 Türkiye fiyatları kesinleşti: Apple yavaş ciğerimizi söktün!

Bu hassasiyetin sadece iPhone 12 gösterilmesi bekleniyordu. Ancak etkinlik sonrasında iPhone 11, iPhone SE ve iPhone XR modellerinin de kutu içeriğinden şarj adaptörünün ve kulaklığın kaldırıldığı ortaya çıktı. Apple Store’dan yeni iPhone satın alacak olanlar sadece kutu içeriğinde Lightning – USB-C kablo görecek.

şarj adaptörü

Kulaklık artık hemen hemen herkeste Bluetooth olarak kablosuz mevcut. Kulaklığın kutu içeriğinden kaldırılması normal karşılanabilir. Ancak adaptör öyle değil. İnsanlar telefonlarını satarken adaptörleri ile birlikte satıyor. Telefonu kullanabilmek için gerekli olan bir aksesuarın kutu içeriğinden kaldırılıp parayla satılması oldukça saçma. Hele bir de bunu yaparken doğayı koruyoruz diye gerekçe göstermek oldukça komik.

Neyse lafı daha fazla uzatmayalım eğer 7.999 TL bayılıp Apple Store’dan LCD ekranlı iPhone 11 satın alırsanız; telefonu şarj edebilmek adına bir de 199 TL‘ye adaptör almanız gerekecek.