2TB hafızalı iPad Pro 2021 tanıtıldı!

ipad pro 2021

Apple bugün gerçekleştirdiği etkinlikte merakla beklenen iPad Pro 2021 modelini tanıttı. İşte iPad Pro 2021’in özellikleri ve diğer detaylar.

Apple merakla beklenen etkinliğinde yeni nesil iPad Pro modelini tanıttı. Hatırlanacağı üzere Apple geçtiğimiz yıl ARM tabanlı M1 çipini Mac modellerine getirmişti. Şimdi ise aynı çip iPad Pro modellerinde kullanılıyor.

ARM tabanlı M1 çipinden güç alan yeni iPad Pro modeli tam 2TB’lık dahili depolama alanına sahip. Evet yanlış okumadınız. Tam 2TB! 16GB RAM’e kadar destek veren yeni iPad Pro modelinde Thunderbold destekli USB-C bağlantı noktası mevcut.

2TB hafızalı iPad Pro 2021 tanıtıldı!

Apple yeni iPad Pro modelinde ekran tarafında da önemli bir hamle yapmış. Cupertino merkezli şirket XDR ekran teknolojisini sonunda iPad Pro’ya getirmiş. 120Hz ProMotion özelliği ve P3 Gamut desteğinin de yer aldığı ekran Apple Pencil ile de uyumlu.

Kamera tarafına geçtiğimizde ise ana kameranın, ultra geniş açı kamerayla geldiğini görüyoruz. Bu ikiliye lidar sensorü de eşlik ediyor.

Peki gelelim yeni iPad modelinin fiyatına. Apple bu iPad’in 11 inçlik modeli için 799 dolarlık bir etiket talep ediyor. 12.9 inçlik modelin başlangıç fiyatı ise 1099 dolar. Elbette seçtiğiniz RAM ve depolama kapasitesine göre fiyatların değiştiğini de sizlere belirtelim.

Muhtemelen yeni nesil iPad Pro’nun Türkiye fiyatı 10.000 TL’den aşağı olmayacaktır. Yine de bekleyip göreceğiz.

Mor renkli iPhone 12 ve iPhone 12 mini tanıtıldı