Yeni iOS güncellemesi pek çok sorunu çözüyor

Apple Pay nihayet iOS 16'ya beklenen özelliği sundu

Amerikalı teknoloji devi Apple, yeni işletim sistemi sürümü için çalışmaya devam ediyor. Şirketin önceliği ise sistemde bulunan sıkıntıları gidermek.

Yeni iOS güncellemesi pek çok sorunu çözüyor. Teknoloji dünyasının en önemli isimlerinden biri olan Apple, 7 Eylül’e kadar yeni akıllı telefon modellerini yetiştirebilmek için çalışmıştı. Ancak tabi ki eğer bu kadar büyük bir şirketseniz, çok çalışma durumunuz asla bitmiyor, sadece şekil değiştiriyor.

iOS cihazları için 'Anonim Modu' duyuruldu

iPhone 14 serisinin tanıtılmasıyla birlikte, en azından donanımsal açıdan çalışmaları sona eren Amerikalı teknoloji devi, şimdilerde ise yazılım çalışmaları yüzünden fazla mesai yapıyor. Geçtiğimiz günlerde resmen kullanıma sunulan iOS 16 için var gücüyle çalışan şirketin öncelikli amacı ise, yeni sürümde ortaya çıkan hataları gidermek.

Apple, 12 Eylül Pazartesi günü iOS 16 ve watchOS 9'u piyasaya sürecek

Yeni iOS güncellemesi pek çok sorunu çözüyor

Henüz daha iOS 16 sürümünün genel kullanıma açılmasından saatler sonra 16.0.1 güncellemesiyle kritik birkaç hatayı düzelten Apple, şimdi ise daha kapsamlı ve doygun içeriğe sahip 16.1 güncellemesini servis etmeye hazırlanıyor. Yeni güncellemenin Beta 2 versiyonu paylaşıldı ancak henüz genel kullanıcılar için ne zaman kullanıma sunulacağı konusunda bir açıklama gelmedi.

Apple, iPhone 14'ü etkileyen iOS16 hatasını düzeltti

Bununla birlikte iOS 16.1’de yalnızca yazılımsal sorunların çözüldüğünü söylemek doğru olmaz. iOS 16’nın en çok dikkat çeken özelliği olan pil durum göstergesini yeniden ele alan bu güncelleme paketi sayesinde, artık söz konusu pil gösterimi çok daha göze hitap eden bir tasarıma kavuşacak. Ayrıca artık telefon şarj edilmek için takıldığında, kilit ekranında da benzer bir ikonla karşılaşacağız. iOS 16.1’in tüm özelliklerini öğrenmek içinse birkaç gün daha beklememiz gerekecek.

FBI, GTA 6 videolarını sızdıran hackerın peşinde