SpaceX, Starlink ile ilgili ilginç bir hamle yapıyor

SpaceX, Starlink ile ilgili ilginç bir hamle yapıyor

Starlink uydu internet erişimi şimdiden teknelere ve karavanlara yayıldı ve artık çocuğunuza dersten eve dönüş yolunda da eşlik edebilir. İşte SpaceX tarafından gelen yeni taleple ilgili tüm detaylar.

FCC’ye bir dosyada, Starlink’i ABD’nin kırsal kesimlerinde okul otobüslerine eklemek istediğini belirten SpaceX  bu isteği ile dikkat çekti. Proje, öğrencilerin uzun yolculuklar sırasında bağlantıda kalmasını sağlayarak, evde geniş bant yavaş olsa veya hiç olmasa bile internetle ilgili ev ödevlerini zamanında tamamlayabilmelerini sağlayacak.

Uzay uçuşu şirketi aynı anda FCC başkanı Jessica Rosenworcel’in okul otobüslerine WiFi getirme önerisini destekledi. Düzenleyicinin E-Rate programı aracılığıyla okul ve kütüphane internet erişimini finanse etme çabalarını desteklediğini söyledi. SpaceX’in hızlı uydu dağıtımı, taşınabilir çanak antenler ve hızlı servisi sayesinde en iyi çözüme sahip olduğunu düşünmesi tabi ki hiç kimseyi şaşırtmadı.

SpaceX, Starlink ile ilgili ilginç bir hamle yapıyor

FCC ve SpaceX’ten konuyla ilgili yorum istesense de henüz dönüş sağlanmadı. Haber, FCC’nin araçlarda Starlink kullanımını temizlemesinden sadece iki ay sonra geldi ve insanları hareket halindeyken çevrimiçi tutmanın “kamu yararına” hizmet edeceğini belirtti. Konsept yeni değil, Google, örneğin testleri takiben 2018’de okul otobüslerini WiFi ile donatmıştı. FCC’nin SpaceX’i kucaklayacağının ve otobüs tabanlı Starlink hizmetini finanse edeceğinin garantisi yok. Komisyon, şirketin Rural Digital Opportunity Fund aracılığıyla 885,5 milyon dolarlık yardım talebini reddetti. Konuyla ilgili olarak şirketin çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

Amazon, yıllık donanım etkinliğini 28 Eylül’de düzenliyor