Yeni Honda Accord Türkiye pazarına ne zaman gelecek?

honda accord 1

Yeni Honda Accord Türkiye pazarına ne zaman gelecek? Merak edilen bu soru sonunda cevabını buldu.

Yeni Honda Accord Türkiye pazarına ne zaman gelecek? Büyük markaların SUV üretimine ağırlık vermesiyle artık yavaş yavaş D sınıfı sedan otomobillere veda etmeye başladık. Bunun en yakın örnekleri ise Opel Insignia, Ford Mondeo ve Volkswagen Passat.

honda accord 1

Sınıfında efsane haline gelmiş tüm bu modeller, üreticileri tarafından bir çırpıda silinip atıldı. Aynı korkuyu Honda Accord severleri de taşıyordu ancak Japonya merkezli otomotiv devi, Accord efsanesini daha da geliştirerek devam ettirme konusunda kararlı davranıyor.

honda accord 2

Yeni Honda Accord Türkiye pazarına ne zaman gelecek?

Peki ama Yeni Honda Accord Türkiye pazarına ne zaman gelecek? Her ne kadar şirket yetkililerinden bu konu hakkında net bir açıklama yapılmasa da beklentiler, modelin 2023 yılında Türkiye yollarına çıkacağı yönünde. Sınıfındaki boşluğu doldurmaya talip olan Accord; Peugeot 508 ve Skoda Superb gibi araçlarla rekabet halinde olacak.

honda accord

Yeni Honda Accord dış tasarımında olduğu gibi kokpitte de çeşitli değişimlere sahne olacak. 10.2 inç büyüklüğünde olan bir dijital sürücü ekranına ev sahipliği yapacak olan otomobilde 12.3 inçe kadar yükseltilebilen bir de bilgi – eğlence ekranı yer alacak. Modelin baz versiyonunda yer alması planlanan motor ise 195 beygir güç ve 260 Nm tork üretecek. Elbette ki otomatik şanzımanla gelecek olan Honda Accord, yine segmentinin önemli alternatiflerinden birisi olarak öne çıkacak gibi görünüyor.

Epic Games, ‘Fortnite’ davasını çözmek için 520 milyon dolar ödeyecek