Honda yayalara mesaj gönderecek: 5G gümbür gümbür geliyor

Otonom sürüş teknolojileri

Yeni bir sistem ile birlikte Honda yayalara mesaj gönderebilecek. Bu yeni sistem ile birlikte kaza riski önemli ölçüde azalacak. Hadi gelin konuyla alakalı merak edilen bütün ayrıntılara birlikte bakalım.

Honda yayalara mesaj göndererek büyük kazaların oluşmasını engelleyecek. Japonya’nın en büyük telekomünikasyon şirketleri içerisinde yer alan Softbank önemli bir işbirliğine girdi. Bu anlaşma ile birlikte otomobillerin kaza yapma ihtimalleri büyük oranda düşecek.

2017 yılında Softbank ile Honda arasında bir anlaşma yapıldı. Bu anlaşmaya göre bağımsız 5G teknolojisi aktif bir şekilde kullanılacak. İsmi “araçtan her şeye” olarak adlandırılan hücresel V2X teknolojisi sonunda kullanıma açılıyor. Böylece otomobiller neredeyse tüm ekipmanlarla iletişim kuracak.

Honda yayalara mesaj ile uyarı gönderecek

Yeni teknoloji ile birlikte araçlar tarafından görülebilen yayalar cep telefonlarına mesaj alabilecek. Bu mesaj 5G yoluyla hızlı bir şekilde uyarı olarak gönderilecek. Yani mesajı açıp okumadan ziyade ekranda bir uyarı butonu belirecek. Böylece kaza riski büyük oranda azalacak.

Honda yayalara mesaj

Yeni hücresel teknolojinin sınırları sadece bunlardan ibaret değil. Aynı zamanda başka bir şeritten gelecek olan araçlar diğer yayaları uyarabilecek. Bunların anlık bir şekilde yapılabilmesi son derece önemli. 5G teknolojisi bu hızı sağlayacak gibi görünüyor. Honda yayalara mesaj atarak 5G teknolojisinin aslında çok daha geniş kapsamlı kullanılabileceğini göstermek istiyor.

Honda da Türkiye fiyatlarını güncelleme kararı aldı

Yapılan açıklamalara bakılırsa 31 Mart 2022 tarihinden önce Honda markasının bu teknolojiyi yaygınlaştırmak istediği görülüyor. Böylece kazalar büyük oranda azaltılacak. Ancak her yerde 5G baz istasyonlarının yer almaması en büyük eksikliklerden bir tanesi. Peki siz bu yeni teknoloji hakkında ne düşünüyorsunuz? Konuyla ilgili fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.