Yeni Google Pixel’de kulaklık jakı bulunmayacak

google pixel 1

Google’ın bu sene içerisinde satışa sunması beklenilen yeni amiral gemisi modelleri yeni Google Pixel ve Google Pixel XL hakkında yeni detaylar ortaya çıktı.

Teknoloji ve yazılım dünyasının önemli isimlerinden biri olan Google şu aralar yeni amiral gemisi modelleri üzerine yoğunlaşmış durumda. Google’ın 2017 yılı içerisinde satışa sunması beklenilen yeni Google Pixel ve Google Pixel XL ile ilgili ilk detaylar da ortaya çıktı.

Geçtiğimiz günlerde Google’ın önemli isimlerinden biri olan Rick Osterloh. Pixel serisinin geleceği hakkında önemli açıklamalarda bulunmuş ve yeni Pixel modellerinin 2017 yılı içerisinde geleceğini de doğrulamıştı.

Bu açıklamaların akabinde yeni Google Pixel modelleri ile ilgili ilk detaylar da ortaya çıkmaya başladı. 9to5Goole’ın haberine göre, yeni Pixel modellerinde 3.5 mm kulaklık jak girişi bulunmayacak.

Aslında bu durum kullanıcılar tarafından pek hoş karşılanmasa da akıllı telefon üreticileri 3.5 mm’lik kulaklık girişini artık cihazlarında kullanmaya pek sıcak bakmıyor.

Bu durumun temelde iki farklı nedeni olabilir. Birincisi kulaklık girişinin telefonda işgal ettiği alandan kurtulmak. İkincisi ise kullanıcıları kablosuz kulaklıklara yönlendirmek.

Özellikler Apple’ın bu hamlesi AirPods satışlarını arttırmaya yönelik stratejik bir hareket olarak algılanmıştı. Sonuç olarak Amerikalı teknoloji devi bu hamlesiyle istediğini elde etti.

Dolayısıyla Google’ın da aynı Apple gibi kulaklık girişini yeni Pixel modellerinden kaldırması bizler için çok büyük bir sürpriz olmayacaktır.