Yeni Ford Focus, Euro NCAP’ten tam not aldı!

Ford Focus

2018 model Ford Focus, Avrupa pazarındaki otomobillerin güvenlik performanslarını değerlendiren Euro NCAP’ten (Avrupa Yeni Otomobil Değerlendirme Programı) beş yıldız aldı. İşte detaylar.

Euro NCAP tarafından birçok çarpışma testine tabi tutulan yeni Ford Focus, Avrupa’daki kullanıcılara oldukça güven verecek bir test sonucu elde etti. 64 km/s hızla gerçekleşen ön çarpışma testi ve akabinde 50 km/s hızla gerçekleşen yan çarpışma testi gibi birçok noktadan puan alan yeni Focus, Euro NCAP’ten tam not aldı.

Ford Focus, EURO NCAP testlerinden güven verici rakamlarla ayrıldı!

Euro NCAP test sonuçları ve yayınlanan test görüntüleri otomobil alacaklar için artık bir ölçüt haline geldi diyebiliriz. Otomobil üreticilerinin araçlarında bulunan güvenlik donanımlarını geliştirmesini ve belli donanımların standart hale gelmesini amaçlayan bu program, sürücüler tarafından oldukça dikkate alınıyor.

Amerika menşeli küçük aile otomobili diyebileceğimiz beş kapılı hatchback modeli Ford Focus ise testlerden aldığı beş yıldız ile alıcılara büyük bir güven verdi. Tabii bu modelin sedan ve station wagon varyantları da mevcut olduğunu belirtelim. Şimdi gelelim ayrıntılı test sonuçlarına. Yetişkin güvenliği için %85 koruma sağladığı görülen yeni Focus’un çocuklar içinse %87 oranında koruma sağladığı görüldü. Öte yandan yeni modelin yaya güvenliği test sonuçları %72 iken aracın sürücü destek sistemleri %75’lik bir sonuç aldı. Ayrıca bu rakamların Ford Focus’un aldığı en iyi sonuçlar olabileceği iddia ediliyor.

Ford’tan otonom teknolojilere dev yatırım!