Range Rover Velar Euro NCAP’ten 5 Yıldız Aldı

image

Range Rover Velar Euro NCAP’in zorlu güvenlik testlerinden 5 yıldızla geçerek Dünyanın en güvenli SUV’ları arasında yerini aldı.

İngiliz Otomobil üreticisi Land Rover‘in en son SUV’u Range Rover Velar, Euro NCAP test sonuçlarına göre çarpışma korumasında en üst seviyelere ulaşarak piyasadaki muadilleri Volvo XC90, Mercedes-Benz GLC, BMW X1‘e katılıyor.

Yetişkin yolcunun koruması için %93, çocuk yolcuların korunması için % 85, yaya koruması içinse %74 ayrıca tüm güvenlik sistemleri için %72 başarı elde etti. Böylelikle Velar, kardeşi Discovery‘i genel puanda geride bıraktı.

Velar, yetişkin ve çocuk yolcu koruma konusunda Audi Q5 ile aynı başarıya sahip olsada yaya koruma ve tüm güvenlik sistemlerinde Q5‘in %73 ve %58’lik başarısını geride bıraktı. Ayrıca Euro NCAP‘in şimdiye kadar test ettiği en güvenli araç olan Volvo XC90‘ın %72’lik yaya koruma başarısı dahi geride kaldı. Jagur Land Rover‘in İngiltere Genel Müdürü Jeremy Hicks yaptığı açıklamada ” Velar’a 5 yıldızlı güvenlik sertifikası verilmesinden çok mutluyuz.” dedi.