Opel-Vauxhall, PSA Group’a yaradı!

PSA Group

Avrupa’nın en büyük ikinci otomobil üreticisi PSA Group, 2018’in ilk yarısındaki finansal raporları eline aldı. Şirketteki yüzleri güldüren mali tablolar, oldukça dikkat çekici. İşte detaylar.

2014 yılında iflasın eşiğinden dönen Fransa merkezli otomobil üreticisi PSA Group, şirket CEO’su Carlos Tavares tarafından yapılan maliyet tasarrufları sayesinde kısa sürede toparlanmayı başardı. Hatta, 6 Mart 2017’de General Motors’tan Opel ve Vauxhall markalarını 1.3 milyar avro bedelle satın aldı. Bu büyük satın alım deyim yerindeyse PSA Group’a yaradı. Geçtiğimiz Salı günü şirketin finans sorumlusu Jean-Baptiste de Chatillon, şirketin son altı ayda büyük bir mali iyileşme yaşadığını açıkladı.

PSA Group, Opel-Vauxhall markalarının da katkılarıyla güzel bir ivme yakaladı!

Salı günü açıklama yapan şirket CFO’su Chatillon, şirketin 2018’in ilk yarısında 1.73 milyar dolar net gelir elde ettiğini bu rakamla geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre %18 artış sağlandığını söyledi. Opel-Vauxhall, Fransız üreticiyi çok kısa sürede zirveye taşıdı. Tabii Opel için sektördeki engelleri aşmak hiç de kolay olmadı. Marka geçtiğimiz yılın ikinci yarısında 180 milyon avroya yakın maddi kayıp yaşadı. Ancak son altı ayda keskin bir dönüş yaşayan Opel, grubunu zirveye taşımayı başardı. Tabii bu başarıda Peugeot ve Citroen gibi markaların da etkisi yadsınamaz.

Elektrikli Opel Corsa 2020’de yola çıkacak!

PSA Group