Mercedes-Benz A-Serisi (2018) çarpışma testlerinden tam not aldı!

Mercedes-Benz A-Serisi

Alman otomotiv devinin giriş seviyesindeki beş kapılı hatchback modeli Mercedes-Benz A-Serisi, Euro NCAP (Avrupa Yeni Araba Değerlendirme Programı) çarpışma testlerini beş yıldızla tamamladı. İşte detaylar.

Bağımsız bir kuruluş olan Euro NCAP geçtiğimiz günlerde otomotiv endüstrisindeki altı yeni otomobil için güvenlik değerlendirmelerini yayınladı. Tabii bunların arasında en çok dikkat çeken Alman otomotiv devinin giriş seviyesindeki yenilenen yüzü Mercedes-Benz A-Serisi (2018) oldu. Çeşitli çarpışma testleri sonucunda beş yıldızla derecelendirilen ve sınıfındaki en iyi notu alan beş kapılı Alman hatchback’i güvenlik konusundaki hassasiyetini bir kez daha kanıtlamış oldu.

Mercedes-Benz A-Serisi, güvenlik anlamında çok yönlü mükemmel bir performansa sahip!

Şimdi gelelim Euro NCAP’in yeni A-Serisi’ne verdiği güvenlik notlarının ayrıntılarına. Yetişkin yolculara % 96 koruma sağladığı görülen A-Serisi çocuk yolcu güvenliği noktasında sağladığı % 91‘lik koruma ile çarpışma anında neredeyse herkes için tam koruma sağlıyor diyebiliriz. Öte yandan aracın yaya ve bisikletliler içinde % 92’lik bir koruma sağladığı gözlerden kaçmıyor. Son olarak yeni A-Serisi sahip olduğu yüksek teknoloji ürünü sürücü destek sistemlerine rağmen güvenlik paketleri ve elektronik sistemlerden % 75’lik bir derecelendirme aldı. Bu sonuç genele göre düşük olsa da giriş seviyesinde bir model için oldukça tatmin edici.

Mercedes-Benz A-Serisi
Veriler www.euroncap.com/tr internet sitesi üzerinden alınmıştır.

Sonuç olarak yeni Mercedes-Benz A-Serisi toplamda beş yıldız alarak Euro NCAP’ten oldukça güven verici rakamlarla ayrıldı.

Volkswagen T-Cross resmen tanıtıldı!

Euro NCAP ÇARPIŞMA TESTİ: MERCEDES A-Serisi (2018)

Diğer yeni araçların çarpışma testlerini izlemek istiyorsanız Euro NCAP Youtube sayfasını buraya tıklayarak ziyaret edebilirsiniz.