Yeni Suzuki Jimny Euro NCAP’te hayal kırıklığı yarattı!

Suzuki Jimny

Japon otomobil üreticisi Suzuki’nin 1996 yılından beri ürettiği kompakt SUV’u Suzuki Jimny, dördüncü nesil modeli ile ‘Euro NCAP 2018’ çarpışma testlerinde hayal kırıklığı yarattı. İşte detaylar.

Önümüzdeki yılın ilk aylarında yola çıkacak olan 2019 Suzuki Jimny, Euro NCAP testlerini tamamladı. Ancak 5 üzerinden aldığı 3 puan ile beklentileri karşılamaya yetmedi. Bu Euro NCAP 2018 çarpışma testleri sonucunda kaydedilen en düşük puanlardan biri.

Euro NCAP Genel Sekreteri Michiel van Ratingen, bu yıl yapılan testlerle ilgili olarak “Euro NCAP testleri her ne kadar gittikçe zorlaşıyor ve otomotiv endüstrisi için zorlu hedefler haline geliyor olsa da sonuçlar genel olarak beş yıldızlı derecelerin ulaşılabilir olduğunu kanıtlıyor” dedi.

Suzuki Jimny için sonuçlar dört farklı kategoriden geldi

Yapılan çeşitli testler sonucunda Jimny’nin yetişkinler için % 73, çocuklar için % 84, yayalar için % 52 koruma sağladığı görüldü. Ayrıca sürücü yardım ve güvenlik sistemlerinde ise %50 başarı sağlandı.                               

Ön çarpışma testinde sırasında sürücü hava yastığının yetersiz basınç nedeniyle sürücünün başı ile direksiyon arasındaki teması engelleyemediği görüldü. Bunun yanı sıra sürücü koruması göğüs kafesi dışında genel olarak yeterli bulundu. Durum ön yolcu koruması için de aynıyken arka yolcular için baş ve göğüs koruması yine zayıf kaldı. 6 ve 10 yaşlarındaki çocuk mankenlerle değerlendirilen çocuk koruması ise boyun dışında testlerdeki en yüksek notu aldı.

Yeni Jimny’nin yaya kazaları durumunda ağırlıklı olarak %52 ile yeterli bir baş ve bacak koruması sağladığı görüldü. Aracın A sütununun tasarımının ise yaya korumasını sınırladığı ve yetersiz kıldığı tespit edildi.

Son olarak otomatik acil fren sistemine (AEB) sahip Suzuki Jimny’nin, güvenlik yardımcıları kategorisindeki sonuçları pek de işlevsel bulunmadı. AEB konusunda düşük hızlarda ortalama diyebileceğimiz bir performans gösteren yeni Jimny, karanlık sürüş koşullarında ne yazık ki yayaları ve bisikletçileri tespit edemiyor.

2019 Suzuki Jimny için ayrıntılar geliyor!