Fiat Punto Euro NCAP’ten Sıfır Aldı!

punto image

Fiat’ın yıllardır değişiklik yapmadığı Fiat Punto, dünyaca kabul görmüş Euro NCAP güvenlik testinden sıfır yıldız alarak bir ilki gerçekleştirdi.

Fiat’ın Emektarı Punto 12 Yıl Sonra Sıfıra Düştü

İtalyan firmanın en son 2005 yılında değiştirdiği Fiat Punto, tarihi bir başarısızlıkla karşı karşıya. Çıktığı yıl standartlarında güvenlik konusunda 5 üzerinden 5 yıldıza layık görülen otomobil, değişen şartlara ve test koşullarına ayak uyduramaması sebebiyle sıfıra düştü. Çok uzun süredir aynı modelin satışta olması nedeniyle tekrar teste tabi tutulan araba 2017’nin test şartlarında zoru başardı. Zira bugüne kadar Euro NCAP’ten sıfır yıldız almış bir otomobil yoktu. O dönemden sonra çok kez yenilenen Volkswagen Golf, Ford Fiesta, Renault Clio gibi rakipleri de halihazırda 5 yıldızı almış otomobillerden.

Adsız

Normal şartlarda, otomobil üreticileri bu denli uzun süre satacakları otomobillere en azından güvenlik güncelleştirmesi yaparlar. Buna örnek olarak Chevrolet’in Captiva’sı gösterilebilir. Otomobil, 2006 yılında tanıtıldıktan sonra makyajlanmamasına rağmen 2011 yılında birtakım güvenlik değişikliklerine sahip olmuştu.

Toyota EV Pillerini Panasonic ile Birlikte Geliştirecek