Bu Hafta İptal Edilen Yeni Destiny Oyununun Detayları Belli Oldu

Destiny

Bu hafta iptal haberi gelen yeni Destiny oyununa dair ilk detaylar ortaya çıktı. Bungie bu seriyi daha da büyütme niyetindeymiş.

Bu hafta oyun dünyasında en çok konuşulan haberlerden biri Bungie’deki işten çıkarmalar oldu. Halo serisinin yakaladığı başarı sayesinde, bir dönem oyun dünyasının en başarılı stüdyolarından olan Bungie, bu hafta ise işten çıkarma haberleriyle gündeme geldi. 220 çalışanını işten çıkaran stüdyo, böylece iş gücünü kayda değer ölçüde küçültmüş oldu. Bu küçülmenin ilk kurbanı ise bir süredir söylentileri dolan yeni Destiny oyunu oldu. Henüz ön hazırlık aşamasında olan oyun, Bungie tarafından süresiz olarak rafa kaldırıldı.

Project Payback kod adıyla geliştirilen bu oyun hakkında bilinenler oldukça kısıtlıydı. Ancak iptal haberinin ardından oyuna dair ilk detaylar ortaya çıktı. Bloomberg tarafından paylaşılan bilgiler, bunun ilk başta düşünüldüğü gibi Destiny 3 olmadığını gösterdi. Onun yerine bu bir spin-off olacaktı. Yani ana seriye eşlik eden bir yan oyun. Belli ki Bungie bu evreni daha da genişletme niyetindeymiş. Ancak yaşadığı finansal sorunlar bu planların önüne geçti.

destiny 2 1

Projekt Payback’in, Warframe ve Genshin Impact gibi, açık dünyada geçen ücretsiz oyunlara benzeyen, TPS (üçüncü şahıs kamerası) türünde bir oyun olması planlanıyormuş. Bildiğiniz gibi ana seri FPS yani birinci kişi gözünden oynanan oyunlardan oluşuyordu. Bu yüzden TPS türüne geçişin nasıl sonuç vereceğini görmek ilginç olabilirdi.

Stüdyonun ileride bir noktada bu projeyi yeniden ziyaret edip etmeyeceği bilinmiyor. Ancak stüdyonun şu an içinde olduğu duruma bakınca bu epey zor görünüyor. Bu hafta yaşanan işten çıkarmalar sonrası Bungie’de kalan ekip, stüdyonun yeni oyunu Marathon’a odaklanmış durumda.

Amazon Prime Bu Ay 22 Oyunu Ücretsiz Verecek