Yeni Dead Island Oyunu Yolda!

dead island 1

Gerilim-hayatta kalma türünden ziyade zombi parçalama olarak nitelendirdiğimiz Dead Island serisi, yeni bir oyunla taçlandırılacak gibi gözüküyor.

2011 yılında Sony PlayStation 3, Xbox 360, Microsoft Windows, OS X, Linux platformları için satışa sunulan Dead Island öyle büyük bir ticari başarıya imza attı ki, kısa sürede iki genişleme paketi ve bir devam yapımı raflardaki yerini aldı. 1991 yılında Polonya’da kurulmasına rağmen, pek de tanınmayan Techland, dünya çapında bir ün elde etti. Hatta şirket, Dying Light gibi kült olmaya aday bir oyunu da satışa sunarak, gücünü perçinledi. Bununla birlikte Techland, yapımcılık haklarını Deep Silver’a yüklü bir ücret karşılığında devretmeyi kabul etti. Şirket, şimdilerde Dying Light ve Hellraid gibi projelere yoğunlaşmış durumda.

Dead Island

Eğer Avustralya Devleti Oyun Denetçileri bizi yanlış yönlendirmiyorsa; yeni zombi tokatlama oyunu “M” rating (Yetişkin sınıflandırması) ile raflardaki yerini alacak. Xbox One, PS4 ve PC platformlarında geliştirilen video oyununun adı da hazır:  Dead Island Retro Revenge(ismin biraz klişe kaldığını kabul ediyoruz).

Serinin son halkası, Deep Silver’in kardeş firması Empty Clip’in geliştirdiği Rapid Fire Engine aksiyon motorundan faydalanacak.

Dead Island için son yıl çok da verimli geçmemişti. Serinin ikinci oyununun piyasaya sürülüşü ertelenmiş ve orijinal yapımcı şirket de, zombi parçalama zincirinden elini ayağını çekmişti. Ne var ki gerek Dead Island’ın başarısı, gerekse yeni oyun aydınlık günleri işaret ediyor.