Frostbite yeni saç teknolojisiyle göz dolduruyor

frostbite

Yeni nesil konsollar için geliştirilen oyunlarda sıkça karşılaşacağımız oyun motorlarından biri olan Frostbite, yeni saç teknolojisi ile göz dolduruyor. İşte konu hakkındaki detaylar.

Malum, yeni nesil konsolların satışa sunulmasına artık sayılı günler kaldı. Eğer büyük bir aksilik yaşanmazsa Sony ve Microsoft’un yeni nesil konsolları önümüzdeki yılın sonlarına doğru raflardaki yerlerini almış olacak.

Grid 2019 muhteşem görünüyor!

Peki bu yeni nesil konsollar için yapımcılar ne kadar hazır? Bilindiği üzere şu aralar pek çok yapımcı oyun motoru olarak yeni nesil konsolların gerisinde. Dolayısıyla önümüzdeki sene çıkacak olan konsollar sektördeki pek çok dengeyi de değiştirecek.

Yeni nesil oyun motorları göz dolduracak

Bu dengelerin başında da yeni oyun motorları geliyor. Pek çok geliştirici, yeni nesil konsolların gücünü ortaya çıkarabilmek için ya yeni oyun motorlarına yönelecek ya da eldeki oyun motorlarını gözden geçirecek.

Bu konuda önemli adımlar atan isimlerden birisi de Dice. Electronic Arts bünyesindeki stüdyolardan biri olan Dice, Frostbite isimli oyun motorunu şimdiden güncellemeye başladı.

Geçtiğimiz gün Electronic Arts’tan yapılan açıklamada Frostbite üzerinde önemli adımların atıldığı ve yeni bir saç teknolojisi üzerinde çalışıldığının altı çizildi. Hatta bu teknolojiye ilişkin ilk videolar da paylaşıldı. Dilerseniz bu videolara aşağıdan göz atabilirsiniz.

Peşinen belirtelim. Gerçekten de yeni saç teknolojisinin gerçeğe fazlasıyla yakın olduğu söylenebilir. Görünen o ki yeni nesil konsollar için çıkacak olan AAA kalitesindeki yapımlar, hayli gerçekçi olacaklar.