Yeni Battlefield Yıkım Efektinde Devrim Yapacak

123 20

Son Battlefield oyunu çeşitli yönlerden eleştirilmişti. Bunlardan biri de çevrenin yıkılması ve parçalanmasıydı. Görünüşe göre EA bu konuyu ele almayı planlıyor.

EA DICE, Battlefield serisinden sorumlu ana stüdyo. Fakat Ripple Effect gibi kendisine bağlı çeşitli stüdyolardan da destek alabiliyor. Geçmişte bunun birçok örneği oldu. Ripple Effect için verilen bir iş ilanı, yeni oyunda gelişmiş yıkım efektinin olabileceğini işaret etti. İş ilanında “Sektördeki en gerçekçi ve heyecan verici yıkım efektini yaratmamıza yardımcı olacak Senior 3D Sanatçısı arıyoruz” açıklaması yazıyor.

battlefield

Büyük savaşlar ve çevrenin yıkımı serinin satış noktasıydı. Ancak Battlefield 2042 yıkım konusunda kısıtlı. Sektörden eleştirmenler EA’in serinin eski fanlarını dikkate alarak yıkım efektini kısıtladığını düşünüyor. Diğer yandan birçok oyuncu da yıkımın olmamasını büyük eksik olarak vurguladı ve şirkete tepki gösterdi. EA’in geri bildirimleri dikkate alıp, yeni oyunda yıkımı ön planda tutması muhtemel. Ripple Effect, iş ilanında diğer becerilerin yanında optimize edilmiş ve hiper gerçekçi oyun içi VFX oluşturabilecek geliştirici arıyor.

EA bir süredir gerçekçi görsellik oluşturmak için fotogrametri gibi teknikler kullanıyor. Yeni oyun bugüne kadarki en etkileyici Battlefield olabilir. Yapım hakkında çok az bilgi var. Ama Respawn Entertainment’tan Vince Zampella serinin geleceğine liderlik ediyor. Zampella oldukça tecrübeli ve başarılı bir isim. Seriyi beklentilerin daha üstünde kaliteye ulaştırabilir.

Elden Ring’in Zorlu Boss’unu Baloncukla Öldürdü