Battlefield 5 duyuruldu! İşte detaylar!

Battlefield 5

Oyun dünyasının en önemli serilerinden biri olan Battlefield yeni oyunuyla bir kez daha PC ve konsollarımıza konuk olmaya hazırlanıyor. İşte Battlefield 5 hakkındaki ilk detaylar.

FPS tarzındaki savaş oyunları geniş bir kitleye hitap ediyor. Bu alanda pek çok oyun satışa sunulsa da dikiş tutturup bir seriye dönüşen yapım sayısı oldukça az. Genel olarak baktığımızda bu pazarı iki ismin domine ettiğini görüyoruz.

Battlefield ve Call of Duty. Elbette CoD serisi tüm platformlar baz alındığında Battlefiled’tan çok daha geniş bir kitleye hitap ediyor. Fakat EA’nin de Battlefield 1 ile yakaladığı başarıyı yabana atmamak gerekiyor.

Battlefield 5 benzersiz bir deneyim sunacak

Serinin geçtiğimiz yıl satışa sunulan oyunu 1. Dünya Savaşı’na odaklanmıştı. EA ve DICE işbirliği ile geliştirilen Battlefield 1 son derece başarılı bir oyundu ve bunun karşılığını da satış rakamları bazında aldı.

EA, Battlefield 1 ile yakaladığı dinamizmi Battlefield 5 ile devam ettirmek istiyor. Malum geçtiğimiz gün Battlefield 5 resmiyet kazandı. Yapımcı ekip oyun hakkındaki ilk görsel detayların 23 Mayıs’ta paylaşılacağını açıkladı. Şimdilik 23 Mayıs’a kadar bekleyeceğiz.

battlefield 5

Bu arada dip not olarak şunu da belirtelim. Oyunda hikaye akışının aynı Battlefield 1’de olduğu gibi cepheler halinde oyun severlere sunulması bekleniliyor. Yani hikaye tek bir kişi üzerinden ilerlemeyecek. Dolayısıyla hangi cepheyi oynamak istiyorsanız direkt olarak menüden o cephedeki savaşa giriş yapabileceksiniz.

Oyun ile ilgili daha net detaylar 23 Mayıs’taki resmi tanıtımda ortaya çıkacak.

Metro Exodus çıkış tarihi ertelendi