Yeni Apple etkinliği için öngörülen tarih: 27 Ekim

apple etkinlik

Son günlerde sıkça gündeme gelen yeni iPad ve Mac iddiaları 27 Ekim tarihinde kesinleşebilir. İddialar Apple’ın etkinlik tarihini işaret ediyor.

Çok konuşulan iPhone modelleri geçtiğimiz ay duyuruldu. iPhone 7 ailesi 14 Ekim’de ülkemizde de satışa çıkacak. Şimdi sıra iPad ve Mac tarafında geldi. Söylentileri gündeme gelmeye başlayan yeni modeller bu ay içerisinde duyurulabilir.

Apple’ın iPad tarafında üç yeni tablet duyurması bekleniyor. 7.9 inç, 9.7 inç ve 12.9 inç olmak üzere üç adet tablet, eğer iddialar doğruysa, bu ay içerisinde resmi olarak duyurulacak. Söz konusu yeni modellerin detaylı teknik özellikleri henüz gizemini koruyor. Ancak iki önemli iddia var.

İlk iddia cihazların isimlendirmesinde artık tamamen “iPad Pro” isminin kullanılacağı yönünde. Yani cihazlar iPad Pro 7.9, iPad Pro 9.7 ve iPad Pro 12.9 olarak adlandırılacak. İkinci önemli iddia ise performans tarafında. Yeni iPad modellerinde yeni bir yongaya geçilecek. Bu yeni işlemcinin Apple A10X olarak adlandırılması bekleniyor. iPhone 7 modellerinde kullanılan Apple A10 Fusion yongasına göre bu yeni yonganın en az %20 daha performanslı olması bekleniyor.

Mac tarafında da yine çok sayıda yeni ürün bekleniyor. iMac, MacBook Air ve MacBook Pro serilerine yeni üyeler eklenecek. Apple sevenler için beklenmesi gereken tarih şimdilik 27 Ekim gibi görünüyor.

Tarzına düşkün olanlara kaplama telefon kılıfları!