Lenovo, Fujitsu’yu satın almaya hazırlanıyor!

lenovo fujitsu

Dünyanın en büyük kişisel bilgisayar üreticisi Lenovo, Fujitsu markasının bilgisayar bölümünü satın almaya hazırlanıyor. İşte detaylar.

IBM’in bilgisayar bölümünü satın almasıyla hayatımıza girmeye başlayan Lenovo markası, yıllardır kişisel bilgisayar sektöründeki tahtını koruyor. Akıllı telefon sektöründeki kararlı ilerleyişiyle Lenovo, son yıllarda dikkat çekmeye başladı. Ülkemizde de faaliyetini sürdüren Lenovo markası, şimdi ise Japonya’nın dev markalarından birini bünyesine katmak için hazırlanıyor. Lenovo’nun büyüme süreci hızla devam ediyor.

Çin merkezli Lenovo, iddiaya göre geçtiğimiz aydan bu yana Fujitsu markası ile temas halinde. Fujitsu’nun bazı bölümlerinde finansal sorunlar yaşandığı daha önce gündeme gelmişti. Sorunlu olan departmanlardan biride kişisel bilgisayar bölümü. Bir dönem ülkemizde de yer alan Fujitsu Siemens bilgisayarlar artık Türkiye pazarında yok. Ancak dünyanın geri kalanında halen bulunuyor.

Lenovo markasının aksine Fujitsu, özellikle sunucu çözümleri konusunda da etkin bir firma. Dolayısıyla Lenovo’nun kurumsal pazar planları için uygun bir satın alma olabilir. Fujitsu markası kişisel bilgisayar alanında Japonya pazarında oldukça popüler, hatta ikinci sırada. Dolayısıyla Japonya pazarına girmek için stratejik bir hamle yapılmak isteniyor olabilir.

Söz konusu anlaşmanın kısa süre içerisinde sonuçlanması bekleniyor. Eğer bir pürüz olmazsa, Lenovo resmi olarak Fujitsu markasının kişisel bilgisayar bölümünü satın almış olacak. Şimdilik iki firmadan da resmi bir açıklama gelmedi.

Tarzına düşkün olanlara kaplama telefon kılıfları!