Yaşanabilir gezegenleri bulmak için Ay’ı kullanacaklar: NASA’dan yeni yöntem

NASA roketleri gücünü

Bilim insanları yaşanabilir gezegenleri bulmak için çok yeni bir yöntem deneyecek. Bu yönteme göre birçok yeni gezegenin keşfi sağlanacak. Haydi gelin detaylara birlikte göz atalım.

NASA araştırmacıları yaşanabilir gezegenleri bulmak için son derece önemli çalışmalar yürütüyor. Bu çalışmalar sonucunda, ortaya çok önemli yeni teknikler çıktı. Gök bilimciler, uydumuz Ay’ı dev bir ayna gibi kullanarak yaşanabilecek boyutlardaki gezegenlere göz atacaklar. Özellikle de Dünya gibi bir atmosfere sahip olması ve benzer özellikler sergilemesi son derece önemli. NASA, bu işleri daha ileri boyutlara taşıyabilmek için yeni teleskop sistemleri de tercih edecek.

Yaşanabilir gezegenler için yeni teknikler

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) ve Avrupa Uzay Ajansı’ndaki (ESA); Ay’dan Dünyaya yansıyacak ışıkları takip edecekler. Böylece yaşanma potansiyeli olan gezegenleri bulmak çok daha kolay hale gelecek.

yaşanabilir gezegenleri bulmak

Hubble Uzay Teleskobu, Ay’dan Dünya’ya yansıyacak ışınları tespit edecek. Böylece bu ışınların tam olarak nereden geldiği bulunmaya çalışılacak. The Astronomical Journal’da yayınlanan bir çalışma ile birlikte bu yöntemin detayları ortaya çıktı. Dünya yüzeyindeki Ozon tabakası belirli bir miktarda kimyasal ışık yayıyor. Bu ışıklar başka gezegenlerden de farkedilebilir.

Aynı yöntem başka yaşanabilecek yerleri keşfetmek için de uygulanacak. Ay yüzeyine yansıyan ışıklar sayesinde Dünya’ya benzer gezegenlerin bulunması daha kolay hale gelecek. Oksijen bakımından zengin ve ultraviyole ışınları engelleyebilecek bir atmosfer oluşturulmak isteniyor. Sizce bu yöntem sayesinde yeni gezegenler bulunabilecek mi? Düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.


Yorumlar kapatıldı.