Yarın Gece Meteor Şenliği yaşanabilir!

meteor

Halk arasında; “Yıldız kayması” olarak bilinen göktaşı yağmurunun en yoğun olanlarından Perseid, 12-13 Ağustos’ta; Çarşambayı, Perşembeye bağlayan gece maksimum seviyeye ulaşacak.

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu’nun; “TÜBİTAK” Antalya’da bulunan Ulusal Gözlemevi’nin 2015 yılı en önemli gök olayları arasında gösterilen Perseid Göktaşı Yağmuru, 12-13 Ağustos’ta yani bugün geceyi Perşembeye bağlayan gece en yoğun dönemine ulaşacak.

Gökyüzünde muhteşem bir manzara ortaya çıkaracak bu önemli gök olayı, ışık yoğunluğunun en az olduğu bölgelerde çıplak gözle rahatlıkla izlenebilecek.

Geçen yıl Dolunaya denk geldiği için gökyüzündeki ışık yoğunluğu nedeniyle çok az gözlenebilen bu şölen, bu yıl Ay’ın son dördünde olması nedeniyle çok iyi gözlemlenebilecek.

meteor

Ay’ın son dördünde çok ince bir çizgi olarak görüneceği nedeniyle gökyüzünün de karanlık olacağı bu gecede 1 saatte 90’a kadar göktaşı görülebilecek.

12-13 Ağustos gecesi yaşanacak gökyüzü şölenine ilişkin TÜBİTAK Ulusal Gözlemevi’nden; “TUG” yapılan açıklamada, halk arasında “Yıldız kayması” diye bilinen olayın, aslında göktaşlarının son derece yüksek hızlarla Dünya atmosferine girerek sürtünme sonucu yanmasıyla oluştuğuna dikkat çekildi.

BTK istenmeyen SMS’ler için devrede