Dünya Çevre Günü kutlu olsun! Daha temiz bir çevre için el ele!

dfghrthtr

Dünya Çevre Günü kutlu olsun! 1972 yılından beri kutlanan gün, temiz ve yaşanabilir çevre bilincini hem günümüz hem de gelecek nesillerde yaşatma amacında.

Dünya Çevre Günü, 1972 senesinde, Birleşmiş Milletler’de gerçekleştirilen zirve neticesinde ilan edilmişti. Bu zirveye tam 133 ülke katılmıştı ve o günden bu yana “temiz ve yaşanabilir bir çevre” bilincinin sürdürülebilmesi, daha yaşanabilir bir dünyanın mümkün olabilmesi için 5 Haziran’da çeşitli etkinlikler gerçekleştiriliyor.

Dünya Çevre Günü kutlu olsun! Daha temiz bir çevre için el ele!

Dünya Çevre Günü 2020 için tema biyo çeşitlilik

Birleşmiş Milletler’e göre tema: “Brezilya, ABD ve Avustralya’daki orman yangınlarından Doğu Afrika’daki keçiboynuzu istilalarına ve şimdilerde küresel bir hastalık salgını insanların birbirine bağımlılığını göstermesi nedeniyle seçildi. Bu özel günün bu seneki ev sahibi ülkesi de Kolombiya oldu.

Daha temiz bir çevre, dolayısıyla daha yaşanabilir bir dünya hâlâ mümkün

İçinde bulunduğumuz 2020 itibarıyla dünya çapında pek çok çevre sorununun olduğunu söyleyebiliriz. Her ne kadar gelişen teknoloji sayesinde hayatımızda pek çok kolaylık mümkün olsa da, giderek yaygınlaşan dikey yapılaşma, yeşil alanların azalması ve beton faktörünün çoğalmasıyla ne yazık ki yaşam alanlarımız azalıyor. Sadece biz insanların değil, aynı zamanda hayvanların ve diğer canlıların da öyle.

Koronavirüs temas takibi için giyilebilir cihaz geliyor

Koronavirüs salgını tüm dünyada ciddiyetini korurken bir yandan da bu salgının sona erdirilmesine yönelik çalışmalar devam ediyor.

Cnet’te yer verilen bilgilere göre Singapur, koronavirüs temas takibi için yeni bir cihaz üzerine çalışmalar yapıyor ve bu cihazı yakında kullanıma sunması bekleniyor.

Yetkililer, cihazın bir kordonla, tıpkı bir saat gibi kullanılabileceğini, istenirse de bir çantada bile taşınabileceğini belirtiyor.

Koronavirüs temas takibi için giyilebilir cihaz geliyor

Ek olarak bu cihaz, çalışmak için bir akıllı telefona ya da farklı bir elektronik cihaza da ihtiyaç duymayacak. Veri takibini kendi başına yaparak gerektiğinde kullanıcısını uyarabilecek.

Singapur geçtiğimiz mart ayında da TraceTogether adı verilen bir virüs takip uygulamasını indirilmeye sunmuştu, ancak pek de ilgi görmemişti bu uygulama. Yüklü cihazlara bakıldığında da özellikle iOS cihazlarda sorunlara yol açıyor ve Bluetooth bağlantısını olumsuz yönde etkiliyordu. Bakalım bu yeni projenin etkisi nasıl olacak.

Yeni detaylar oldukça paylaşacağız.