Satılık göktaşı ilanı büyük dikkat çekti: İşte göktaşı fiyatı

Satılık göktaşı ilanı

Satılık göktaşı ilanı büyük şaşkınlık yarattı. Aslında daha önceden de buna benzer ilanlar ortaya çıkmıştı. Ancak bu seferki gerçekten de şaşırttı.

İnternet üzerinden satılık göktaşı ilanı mutlaka görmüşsünüzdür. Zaman zaman kimi yerlerde yaşanan meteor kazaları ile birlikte küçük taş parçaları bulunabiliyor. Bu taş parçaları ile ilgili yapılan araştırmalar sonucunda ortaya bazı detaylar çıktı. Buna göre internet üzerinden satışı yapılan göktaşlarının bir bölümü sahte.

Bu tür ilanlardan birisi Ordu’da yaşayan bir vatandaş tarafından verildi. Elinde yaklaşık olarak 300 gram ağırlığında göktaşı olduğunu ve bunu internet üzerinden satmak istediğini ifade etti. Ordu’nun Fatsa ilçesinde yaşayan Yaşar Aktaş ortaya çıkan bu durum ile birlikte işi fırsata çevirdi.

Meteorlar internet üzerinden satılıyor

Göktaşları hem kuruluşlar hem de diğer vatandaşlar tarafından satın alınabiliyor. Ayrıca bunun sadece Türkiye ayağı yok. Aynı zamanda ABD ve başka ülkelerde de benzer alış ve satışlar gerçekleşiyor. Kimileri daha çok bilimsel araştırmalar için tercih ederken bazıları evinde sergilemek istiyor.

Satılık göktaşı ilanı

Yaşar Aktaş, “Cumartesi günü gökten sanki havai fişek gibi yeşil renkte ateş düşer gibi oldu. Sonrasında o cisim yere düştü. Gece vakti olduğu için cismin düştüğünü düşündüğüm yere gidemedim. Sabah erken saatte o bölgeye doğru arayarak yürümeye başladım. Yolun kenarındaki bir taş dikkatimi çekti. Taşı alarak inceledim. Daha sonra eve getirdim. Taşın mıknatısa tutunduğunu gördüm. Bilim insanlarına fotoğraflarını yolladım. Ben cismin gök taşı olabileceğini düşünüyorum” ifadelerine yer verdi.

NASA göktaşından numune toplayacak

Yaptığı açıklamada göktaşlarını 20 bin dolar civarında fiyatlarla satışa sunacağını söyledi. Peki siz göktaşı satışları ile ilgili ne düşünüyorsunuz?