Yapay zekanın bilinmeyen yönleri açıklandı: Aslında durum bildiğiniz gibi değil

yapay zeka haftası

Tüm dünyada büyük bir umut kaynağı olan yapay zekanın bilinmeyen yönleri sonunda açıklandı. Microsoft çalışanı tarafından ifade edilen bazı ayrıntılar kafa karıştırmayı başardı.

Microsoft Research departmanında çalışan Kate Crawford, ilginç bir kitap hazırlayarak piyasaya sundu. Yapay zeka atlası isimli kitabı çok ses getirecek gibi görünüyor. Onun bu kitapta yapay zekayı övdüğünü düşünebilirsiniz. Ancak Microsoft çalışanı tam tersini yaptı diyebiliriz.

Kitap eleştirmenleri ve teknoloji araştırmacıları tarafından incelenen kitap oldukça ilginç detaylara sahip. Öncelikle kitabın yazarı yapay zekaya pek inanmadığını ifade ediyor. Ona göre yapay zeka olarak ifade edilen sistem aslında hem yapay değil hem de zeki değil. İşin çok daha farklı boyutlarını anlattı diyebiliriz.

Yapay zekanın bilinmeyen yönleri neler?

Yapay zeka özerk ve otomasyon gösteren şeyin aslında insanlar olduğu ifade edildi. Ona göre ortada otomasyon yok. Yani yapay zeka sistemleri kendiliğinden hareket edemiyor. Bunlar tamamen insanlar tarafından yönlendiriliyor.

yapay zekanın bilinmeyen yönleri

Kate Crawford tarafından yazılan kitapta aynı zamanda doğal kaynaklar sayesinde yapay zekanın üretildiği ifade ediliyor. Böylece onun yapay olmadığı ortaya çıktı. Peki Microsoft çalışanı neden böyle bir açıklama yapma gereği duydu? Henüz Microsoft şirketinde çalışmaya devam eden Crawford, önyargıların bitirilmesi gerektiğini düşünüyor.

Yapay zeka oyunlarda insanların yerine geçecek: Sony mucizesi

Bazı insanların yapay zekayı adeta kurtarıcı gibi görmesi onun bu kitabı yazmasında etkili oldu. Ayrıca geliştirilen yapay zeka sistemleri insanları cinsiyetlerine veya ten renklerine göre sınıflandırıyor. Bu durumda aslına bakacak olursak yapay zeka bir siyaset malzemesi haline gelmiş oluyor. Peki siz yapay zeka hakkında ne düşünüyorsunuz?


Yorumlar kapatıldı.