Huawei insan duygularını okuyabilen bir yapay zeka geliştiriyor

huawei 2

#İŞBİRLİĞİ

Son dönemde yapay zeka alanında oldukça önemli atılımlar yapıldı. Hatta bu alanda kat edilen ilerleme, Elon Musk ve Stephen Hawking gibi önemli isimlerinde tepkisine neden olmuştu. Şu anki yapay zeka genel itibari ile “robotik” olarak isimlendirilen bir sistemden oluşuyor. Fakat konunun uzmanlarına göre bu durum çok uzun sürmeyecek.

Zira çok da uzak olmayan bir gelecekte, yapay zekaya sahip asistanların, insanların duygularına göre hareket edeceği belirtiliyor. Zira edinilen bilgiye göre, Çinli akıllı telefon üreticisi Huawei, bu konuda oldukça yol kat etmiş durumda.

Huawei yapay zeka alanında ürkütücü işler yapıyor

Elon Musk, yapay zeka asistanları üzerine yaptığı bir açıklamada şimdilik tehlikenin olmadığını dile getirmişti. Musk’a göre asıl tehlike, yapay zekanın insan duygularını okuyup, onları taklit etmeye başladığı zaman ortaya çıkacak. Çünkü yapay zeka şu anda komutlara göre hareket eden bir yazılım. Peki bu yazılım sinirlendiğinde ya da öfkelendiğinde onu durdurmak mümkün olabilecek mi? Bunlar şimdilik bilinmeyen sorular. Bilinen şey ise Huawei tarafından yürütülen yapay zeka çalışmalarının sonuç vermeye başlamış olması.

Sayfa 1: Yapay zeka alanında ürkütücü şeyler oluyor
Sayfa 2: Duygularınızı saklayamazsınız
Sayfa 3: Sürdüğünüz araç kontrolünüzden çıkabilir
Sayfa 4: Gelecek çok hızlı gelecek

huawei