Samsung 2nm Üretime Başladı Ancak Gerçek Biraz Farklı

Samsung 2024 Yılının İlk Unpacked Etkinliği 17 Ocak'ta Gerçekleşecek

Samsung’un bu sene içinde 2nm üretime geçiş yapacağına dair bir takım rivayetler vardı. Bu dedikodular doğru çıktı. Fakat yeni bir rapor gerçeğin biraz daha farklı olduğunu belirtiyor. Lafı daha fazla uzatmadan detaylara birlikte göz atalım.

ZDNet’in haberine göre Samsung ‘2. nesil 3nm’ üretim sürecinin adını ‘2-nanometre’ kısaca 2nm olarak değiştirmeye karar verdi. Başka bir deyişle bu seneki üretimler 2nm olarak adlandırılacak. ZDNet’e konuşan bir kaynak, “Samsung’un 2. nesil 3nm’nin ismini 2nm olarak değiştireceğine dair bilgi aldık. Geçen yıl 2. nesil 3nm için sözleşme imzalamıştık. Ancak kısa süre önce sözleşme 2nm adı altında yeniden düzenlendi” dedi.

samsung

Güney Koreli teknoloji devi yakın zamanda Japon yapay zeka girişimi PFN’den (Preferred Networks) 2nm sürecine dayalı çip siparişleri aldı. Bu çiplerin sene sonuna doğru seri üretime girmesi bekleniyor.

İlginç bir iddia ortalıkta dolanıyor. The Elec tarafından paylaşılan rapora göre Samsung’un planları arasında ucuz Galaxy Z Fold6 var. Kaynak, dev üreticinin ilk defa az maliyetli ve uygun fiyatlı katlanabilir telefon geliştirmeyi düşündüğünü söyledi. Şirketin bu hamlesi sadece Fold serisi ile sınırlı. Biraz şaşırtıcı görünüyor, fakat durum öyle değil. Galaxy Z Flip serisi iyi satış rakamına sahip. Fold serisi ise Flip’le karşılaştırıldığında gerilerde kalıyor. Ucuz Galaxy Z Fold6 modeli satışların canlanmasına yardımcı olabilir.

Bir bu eksikti! Yapay zeka virüsü keşfedildi