Microsoft ve Intel virüslere karşı birlikte mücadele etme kararı aldı. Cihazlara bulaşan ve yazılımlarda önemli sorunlara neden olan virüsler her iki şirketin de hedefinde.
Derin öğrenme projeleri son dönemlerin en çok tartışılan konuları arasında bulunuyor. Yapay zekanın öğrenme yeteneği kazanmış hali olan bu tür çalışmalarda, birçok şirket oldukça ilerledi. Son olarak Microsoft ve Intel derin öğrenme ile birlikte kötü amaçlı yazılımlara karşı mücadele verecek. Özellikle de Microsoft kendi işletim sistemi olan Windows 10 ile ilgili sorunlara daha fazla eğilmek istiyor.
Microsoft ve Intel ortaklığı yapay zekayı geliştirecek
Hem Microsoft hem de Intel tarafından yapılan çalışmalar sonucunda, yapay zekanın çok daha ileri boyutlara geçebileceği görüldü. Daha önce sağlık ve diğer alanlarda kullanılan derin öğrenme sistemlerine sahip yapay zeka, bu sefer virüslerin belirlenmesinde kullanılıyor. Kötü amaçlı yazılımlar olarak bilinen virüsler bu iki şirket tarafından üretilen yapay zeka ile işaretleniyor.
Microsoft ve Intel’in birlikte çalışarak ürettikleri derin öğrenme projesinin ismi STAMINA olarak biliniyor. Bu proje, kötü amaçlı yazılım örneklerini gri tonlamaya sahip işaretlere çeviriyor. Ayrıca, kötü amaçlı yazılım örneklerinin belirgin özellikleri bir araya geliyor. Şirket, bir araya getirilen tek boyutlu (1D) piksel akışının, 2D fotoğraf haline gelmesini sağlıyor.
OnePlus 8 Pro yeşil ekran problemi yaşıyor!
Böylece kötü amaçlı yazılımlar renkli bir şekilde sunuluyor. Her birisi için farklı bir renklendirme yöntemi kullanılıyor. Sizce Microsoft ve Intel tarafından geliştirilen yeni sistem başarılı olabilecek mi? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.