Yapay zeka haftası büyük heyecan yaratıyor: Etkinlik başlıyor

yapay zeka haftası

Türkiye’de bu yıl içerisinde ikincisi düzenlenecek olan Türkiye yapay zeka haftası şimdiden heyecan yaratmaya başladı. Hadi gelin bu etkinliğin detaylarına biraz daha yakından bakalım.

Yapay zeka haftası oldukça heyecanlı geçecek gibi görünüyor. Bildiğiniz üzere bu tür sistemler neredeyse her alanda kullanılıyor. Türkiye’de ise henüz yeni yeni ilgi görmeye başlayan bu alan otomasyon makinalarından cep telefonlarına kadar neredeyse her ekipmanda kullanılabiliyor.

Bu kadar yaygın bir kullanım alanının olması onun diğerlerine göre biraz daha ön plana çıkmasını sağlıyor. Türkiye’de de yine benzer etkinliklerde bu tür konularda büyük destek sunuluyor. Türkiye yapay zeka inisiyatifi tarafından düzenlenecek olan konferansta birçok farklı konu yer alacak. Hem Türkiye’den hem de yabancı birçok uzman konuşma yapacak. Etkinlik 18 Ekim 2021 tarihinde başlıyor.

Yapay zeka haftası yoğun katılım alabilir

Türkiye’de AI alanında çalışan en yetkili isimler konferansta yer alacak. Yaklaşık olarak 5 gün boyunca devam etmesi planlanan bu konferans enerjiden akıllı telefonlara kadar neredeyse birçok alanda yapay zekanın nasıl uygulanabileceğini gösterecek.

yapay zeka haftası

2020 yılında yaklaşık olarak 50 bin kişi bu etkinlikleri izlemişti. Etkinlikler ayrıca birçok start up için online stant kurma imkanı sunacak. Birçok katılımcı bu standlarda şirketlerin yapay zeka sistemleri ile ilgili çalışmalarına göz atabilecek. Ayrıca burada yetkililerle iletişime geçme imkanı var. Yapay zeka haftası heyecanlı geçecek gibi görünüyor.

Tesla aracı adam kaçırma suçunu engelledi: Polis gibi otomobil

Tüm bunlara ek olarak 5 gün boyunca devam edecek olan etkinliklerde Turkcell, Amazon ve Microsoft gibi şirketler yapay zeka eğitimleri verecek. Böylece katılımcılara ve eğitimlere katılanlara sertifikalar sunulabilecek. Peki sizin bu etkinlikten beklentileriniz neler? Yorumlar bölümünden fikirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.