LinkedIn uygulaması Çin’den çekiliyor!

LinkedIn uygulaması Çin'den çekiliyor!

LinkedIn, hizmetinin Çince sürümünü bu yıl içinde kapatacağını duyurdu. Şirket, sosyal ağının Çin’de iş ortamlarında baskı yaratması gerekçesiyle kapatılacağını bildirdi. İşte detaylar.

Şirketin açıklamasına göre “Çin’de önemli ölçüde zorlu bir çalışma ortamı ve daha fazla uyumluluk gereksinimleri mevcut”. LinkedIn Asya ülkelerinde büyük ölçüde baskının oluşmasına sebep oluyor. Asya ülkelerinde gerek okul ortamında gerekse çalışma ortamında zorlu koşullar mevcut. Bu da insanların üzerlerinde baskı hissetmelerine sebep oluyor. Bu sebeple LinkedIn, Çin’den çekiliyor.

LinkedIn uygulaması Çin'den çekiliyor!

LinkedIn yaptığı açıklamada, “Çinli üyelerin iş bulmalarına ve ekonomik fırsatlar bulmalarına yardımcı olma konusunda başarı elde etmiş olsak da, paylaşmanın ve bilgi sahibi olmanın daha sosyal yönlerinde aynı düzeyde bir başarı bulamadık” dedi. Ancak iyi haber şu ki şirket Çin’i tamamen terk etmeyecek. InJobs adlı bağımsız bir iş panosu uygulaması üzerinde çalışmalar başlatıldı. LinkedIn, Şubat 2014’te Çin’de kullanıma sunulduğunda eyalet kısıtlamalarına uymayı ve belirli içerikleri engellemeyi kabul etmişti. Ancak, bu yıl bazı soru işaretleri ortaya çıktı. Mart ayında şirket Çin’in kurallarıyla ilgili bazı sıkıntılar yaşadı. Ardından birkaç ay sonra Çin, LinkedIn de dahil olmak üzere 105 uygulamanın veri toplama yasalarını ihlal ettiğini söyledi. Microsoft’un sahip olduğu hizmet, resmi olarak Çin’de faaliyet gösteren son büyük ABD sosyal ağıydı. Ülke bu yılın başlarında Signal ve Clubhouse’u yasaklamıştı. Facebook ve Twitter, 2009’dan beri Çin’de engellendi ve Çin, 2014’te Instagram’ı yasakladı.

İlk koronavirüs hapı Dünya Sağlık Örgütü tarafından destekleniyor