Yapay zeka antibiyotik üretimi rekor sürede yapıldı

yapay zeka haftası

Dünyanın çok büyük bir umut bağladığı yapay zeka antibiyotik üretimi yakında sonuçlarını vermeye başlayabilir. Üstelik bu alanda rekor üretimler geliyor.

Bildiğiniz üzere yapay zeka neredeyse her alanda kullanılıyor. Özellikle de sağlık alanında daha fazla kullanılmaya başlanan yapay zeka antibiyotik üretimi çok iyi sonuçlar getiriyor. Her ne kadar sağlık ile ilgili alanlarda daha fazla yol geçilmesi gerekse bile yine de yapay zeka aynı hızla ilerliyor. Yapay zekanın en çok kullanılacağı düşünülen alanlardan birisi de hiç şüphesiz ilaç üretimi. Bazıları ilaç üretimi için yapay zekadan destek almak istiyor.

Sağlık alanında makine öğrenimi

Makine öğrenimi yöntemi yapay zeka alanında en fazla tercih edilenlerden birisi olarak görülüyor. Özellikle de hızlı ve kaliteli bir üretime ihtiyaç varsa makine öğrenimi son derece buna uygun.

Coronavirüsü fuar geleneğinin sonunu mu getirdi?

sağlık sektöründe ve özellikle de ilaç sanayisinde en önemli problemlerinden birisi de hiç şüphesiz bağışıklık kazanan bakteriler. Bazı bakteriler antibiyotiğe karşı bağışıklık kazanmaya başladı ve bu durum insan sağlığını ciddi oranda tehdit ediyor. Bu tür bakterilerin hızlı bir şekilde yok edilebilmesi için öncelikle protein ve DNA yapılarının çözülmesi gerekiyor. Eğer bu yapılırsa çok daha hızlı bir şekilde bakterilerin öldürülmesi sağlanabilir.

Yapay zeka antibiyotik üretimi yeni

MIT’de çalışan bir grup araştırmacı, antibiyotiğe dirençli yapıları bile öldüren yeni bir antibiyotiği keşfetmek için kolları sıvadı. Yapay zekayı kullanan bu araştırmacı grup çok iyi sonuçlar elde etmeyi başardı. Yapay zekanın genetiği değişen bakterileri keşfettiği ve bu sayede daha etkili ilaç üretimi sağladığı görüldü.