Yapay zeka destekli Bing hatalarla şaşırtıyor!

Bing vs Google

Son günlerin en popüler konu başlıklarından biri olan yapay zeka, bu kez de arama motoru Bing ile gündeme geliyor.

Yapay zeka destekli Bing hatalarla şaşırtıyor! Arama motoru denildiğinde akla gelen ilk isim hala Google. Yıllardır sektörün en büyük ismi konumunda olan ve bu pozisyonunu koruyabilmek için elinden geleni yapan Google, şu ana kadar gayet iyi bir iş çıkarttı. Ancak teknoloji devinin geçtiğimiz yıllarda ağır bir şekilde yenilgiye uğrattığı en büyük rakibi Bing, şimdilerde gücünü yeniden toplamış bir şekilde karşısına çıkıyor. Üstelik Bing bu defa yanına son zamanların en ilgi çekici teknolojisi olan yapay zekayı da aldı.

EinsteinGPT

Aslında yapay zeka teknolojisinden tek faydalanan isim Bing değil. Google’da bir süredir bu teknoloji üzerine yoğunlaştı ve geçtiğimiz günlerde de Bard ismini verdiği yapay zekasını tanıttı. Ancak Bard’ın bariz hatalarla dolu yanıtları, bir kez daha ibrenin Bing’den yana dönmesini sağladı. Gelin görün ki Bing’in de şu aşamada Google’dan pek bir farkı yok.

Microsoft yeni nesil Bing'i, ChatGPT'den "çok daha güçlü"

Yapay zeka destekli Bing hatalarla şaşırtıyor!

Bing’in ön kullanım testlerine katılan bir Reddit kullanıcısı, Bing’in tarih gibi çok temel bir konuda bile yanlış bilgi verebileceğini ortaya koydu. Bing’e bugünün tarihini soran kullanıcı 2022 yılında olduğumuz yanıtını alınca, yapay zekanın yanıldığını aslında 2023 yılında olduğumuzu söylese de, yapay zeka kendisinin haklı olduğunu ve kullandığı tarih kaynağını gösteren cihazı gözden geçirmesi gerektiğini, gerçekte 2022 yılında olduğumuzu söylemeye devam etti.

chatgpt

Bu durumun ortaya çıkmasının ardından tüm gözlerin çevrildiği Microsoft ise, henüz deneme aşamasında olunduğu için bu tip sorunların normal olduğunu ve geri bildirimler sayesinde Bing’in yapay zekasının mükemmelliğe doğru ilerleyeceğini savundu.

Instagram bu özelliğin fişini çekiyor