Snapchat artık aylık 750 milyondan fazla kullanıcıya sahip

Snapchat 400 milyondan fazla kullanıcıya ulaştı!

Snapchat şu anda aylık 750 milyondan fazla aktif kullanıcıya sahip. Bu sebeple Snap için yeni bir dönüm noktası yaşanıyor. İşte detaylar.

Şirket ayrıca son zamanlarda 375 milyon kullanıcının her gün uygulamaya girdiğini de belirtti. Bu, Facebook’un sahip olduğu aylık 2,96 milyar ve günlük 2 milyar aktif kullanıcıdan çok farklı olsa da, Snapchat’in izleyici sayıları yükselme eğiliminde. Snap, bir yatırımcı günü etkinliğinde “Snapchat’in önümüzdeki iki ila üç yıl içinde 1 milyardan fazla kişiye ulaşması için bir yol” gördüğünü söyledi.

Snapchat artık aylık 750 milyondan fazla kullanıcıya sahip

Bu rakamları biraz açarsak, Snapchat’in kullanıcılarının çoğu, şu anda aylık 150 milyondan fazla aktif kullanıcıya sahip olduğu Kuzey Amerika dışında. Snap CEO’su Evan Spiegel, uygulamanın 20’den fazla ülkede 13 ila 34 yaşındakilerin dörtte üçünden fazlasına ulaştığını ve kullanıcıların her gün 5 milyardan fazla snap paylaştığını söyledi. Bu arada Snapchat+ abonelik hizmeti, yayına girmesinden sadece yedi ay sonra 2,5 milyondan fazla üyeye sahip. Her ay 300 milyondan fazla kişi de Snap Map’i kullanıyor.

Bunlar Snap için çok ihtiyaç duyulan pozitiflik işaretleri. Şirketin hisseleri, yaklaşık 1.300 çalışanını işten çıkardığı 2021 sonu ile geçen yılın ortası arasında yüzde 80’in üzerinde düştü. Ayrıca Pixy selfie drone’unu da dört ay sonra terk etti. Uzun süredir teknoloji sektöründe bazı zorluklar yaşanıyor. Bu kapsamda bu yenilikler şirket için oldukça iyi aşamalar denebilir. Uygulama eskisi kadar popüler değil.

PlayStation Plus abonelerine Horizon Forbidden West sürprizi