Yanardağ patlaması uyarısı herkesi endişelenirdi

Yanardağ patlaması uyarısı herkesi endişelenirdi

Yanardağ patlaması uyarısı sebebiyle İzlanda halkı panik dolu anlar yaşamaya başladı. İşte tüm detaylar.

İzlanda, sadece 48 saat içinde ülkeyi vuran 2800 deprem nedeniyle panik ile karşı karşıya. Tüm bu depremler volkanik yanardağ patlama korkusu yaratıyor. Sarsıntıların çoğu, yerin üç mil altında volkanik magma birikmesi nedeniyle iki haftadan uzun süredir her gün küçük depremlerin hissedildiği ülkenin güneybatısındaki Reykjanes yarımadasında hissedildi. Yüzeyin altında magma tüneli uzandığı için binlerce kişiye önlem olarak Grindavik kasabasını boşaltmaları söylendi. İngiltere dışişleri ofisi seyahat tavsiyesini güncelleyerek volkanik bir patlama olasılığının giderek arttığı uyarısında bulundu.

Resmi uyarıda şu ifadeler yer alıyor: “Reykjavik’in güneybatısındaki Reykjanes yarımadasında depremler ve volkanik faaliyet belirtileri normal seviyelerin üzerine çıktı. “İzlandalı yetkililer bölgeyi, özellikle de Thorbjörn Dağı’nın kuzeybatısında, Svartsengi enerji santrali ve Mavi Lagün yakınındaki bölgeyi yakından izlemeye devam ediyor. 10 Kasım’da yoğun depremlerin ardından Sivil Koruma Alarmı ilan edildi.

Yanardağ patlaması uyarısı herkesi endişelenirdi

Grindavik kasabası yanardağ patlaması sebebiyle tedbir amacıyla boşaltıldı. Bazı yollar kapatıldı ve ziyaretçilerin bölgeden uzak durması tavsiye edildi. Keflavik Uluslararası Havaalanı normal şekilde çalışıyor. Şu anda bir patlama olmasa da, meydana gelme olasılığı giderek artıyor. Havayolları ve tatil şirketleri seyahatleri normal şekilde gerçekleştiriyor, bu da yolcuların planlarını otomatik olarak iptal etme hakkına sahip olmadığı anlamına geliyor. Şu anda bölge yakından inceleniyor da denebilir.

8 saat uyumaktan daha önemli uyku alışkanlıkları açıklandı